– Det var aldri aktuelt å la være, sier Christoffer Halvorsrød i driftsselskapet GFGK Drift AS til Norsk Golf. 

Den kalde, harde vinteren har nektet å slippe taket på golfbaner over hele landet, og baneåpningene kommer mye senere i år sammenlignet med tidligere år. 

Gamle Fredrikstad Golfklubb er en av klubbene som tradisjonelt åpner tidligst på østlandet. Og det skal ikke mye fantasi til for å skjønne at spillesugne golfere strømmer til der banene åpner først. 

Men i helgen må ivrige spillere finne seg i å sitte på sidelinjen både lørdag og søndag. Narvesen Tour gjennomføres som planlagt, da får greenfeeinntekter være greenfeeinntekter.

– Vi har satt av starttider til 100 spillere fra Narvesen Tour fra klokken 11. Poenget med en senere start er for å slippe til medlemmer og gjester først slik at vi kan få litt av begge deler denne gangen. Hadde vi ikke hatt Narvesen Tour, kunne vi anslagsvis hatt 25 000 kroner mer i greenfeeinntekt på lørdag. 

Satser på ungdomsarbeidet

Norsk Golf kjenner til at klubber har vurdert å droppe Narvesen Tour fordi man taper inntekter man ellers vil få fra greenfee og gjestespillere. I Fredrikstad har ikke det vært til vurdering, selv om klubben og banen får et «forsprang» på de andre banene i området som fremdeles holder stengt. 

– Vi er avhengige av å opparbeide oss en kultur, sier Halvorsrød og fortsetter:

– For oss kommer barn og unge til å være en viktig del av virksomheten. Vi er en relativt ny klubb og med vårt sentrumsnære anlegg er barn og unge et viktig kundesegment. Det er ikke der vi tjener mest penger, men for oss er det viktig med tanke på omdømme, samfunnsansvar og klubbtilhørighet.

– Gjør dere dette for å gå foran med et godt eksempel?
 

– Jeg registrerer at mange oppfatter det slik med tråd i den diskusjonen som har pågått den siste tiden, men for oss var dette planlagt for lenge siden. Det å avlyse turneringen har ikke vært et tema for oss så lenge banen åpner eller fordi dette er åpningshelgen.

Gamle Fredrikstad Golfklubb åpner banen for spill onsdag 11. april, og de venter stor pågang. Men lørdagen er det først og fremst juniorene som slipper til.

– Det har vært noen telefonsamtaler fra foreldre og juniorledere fra andre deler av landet som ikke kan fatte og forstå hvordan det kan være aktuelt med spill her når deler av Østlandet fortsatt ligger under snø. Jeg tror alle gleder seg til å få sesongen i gang, og det vil bli en sen men fin start for de juniorene som kommer hit på lørdag, avslutter Halvorsrød.