Sports Illustrated kunne i slutten av januar avsløre at Vijay Singh og en rekke andre idrettsstjerner har vært aktive brukere av produktet «deer antler spray». Sprayen inneholder IGF-1, et ulovlig stoff som stimulerer hormonell vekst.  

 

Stoffet er forbudt i alle store idrettsligaer. Til tross for advarsler fra PGA-touren om at sprayen var forbudt, avslørte Sports Illustrated at Singh bestilte produktet senest i november, med en total prislapp på nærmere 9000 dollar.

 

Spillere på touren ble advart mot deer antler spray tilbake i 2011, etter at Mark Calcavecchia ble oppfordret til å slutte og promotere «den ultimate sprayen».

 

Les også: Singh avslørt for anabol doping

 

Det har ennå ikke kommet noen uttalelse fra PGA Tour omkring Singhs situasjon. Heller ikke hovedpersonen selv ønsker å prate med reportere. 

 

Etter gårsdagens åpningsrunde på to under par i Tampa Bay Classic, avfeide fijianeren journalistene med «ingen kommentar» i det han dro rett til parkeringsplassen etter å ha signert scorekortet, skriver The Golf Channel.

 

Dette er den andre turneringen Singh spiller etter dopingavsløringene. Han trakk seg fra Phoenix Open bare noen dager etter at nyheten kom ut, hvor han skyldte på en skade. Da den verste stormen hadde lagt seg, var han tilbake på startstreken på Pebble Beach. Heller ikke da ønsket han å møte pressen.

 

Les også: – Ser ikke noe likhetstegn mellom muskler og birdies

 

The Golf Channel skriver at det nå har oppstått full forvirring rundt situasjonen, og hvorvidt Singh i det hele tatt får noen utestengelse.

 

– Det er ikke noe hastverk med tiden her. Dersom det blir iverksatt tiltak, vil det bli rapportert. Hvis ikke det blir iverksatt tiltak, vil det være slutten på den saken, forklarte kommisjonær Tim Finchem forrige måned.

 

Les også: – Urintester like grundig metode som blodprover

 

– Vi vet at han ikke er suspendert siden han fortsatt spiller, og fordi touren ikke har kommet med en offisiell uttalelse. Men vi vet ikke om han er frikjent, ettersom touren ikke ønsker å prate om det, skriver The Golf Channels Jason Sobel i sin faste spalte

 

I kommentaren avslutter Sobel om Singhs åpningsrunde:

 

– Situasjonen blir mer og mer ukomfortabel for hver gang han pegger opp ballen.

 

Heller ikke ESPNs Bob Harig har mye til overs for tourens behandling av situasjonen.

 

– Situasjonen er patetisk – og det hjelper ikke hvor lite transparent touren er når det kommer til å straffe spillerne sine. Bøter blir aldri avslørt, advarsler blir aldri erkjent, sakte spill, banning, køllekasting…touren straffer spillerne sine, men sier aldri hvem, eller hvor mye.

 

Harig runder av sin spalte med å stille spørsmålet de fleste andre nå også gjør:

 

Hva om Singh vinner?