Baddeley er en fornuftig fyr. De siste to årene har han bygget ny sving, og hele prosessen – som altså har fått komme og gå uten en eneste seier – putter han i kategorien karakterbygging.

Og både sving og psyke holdt godt da det røynet på mot slutten av helgens turnering. Han var til slutt to slag bedre enn Vijay Singh. Seieren var Baddeleys tredje i karrieren.

– De to siste årene har vært tøffe, men jeg visste hva jeg jobbet mot. Selv om jeg ble frustrert og motløs til tider, visste jeg hva sluttmålet mitt var, så jeg klarte å forholde meg tålmodig. Det var nøkkelen. Jeg visste at spillet mitt var der, jeg hadde bare ikke klart å få tallene opp på ledertavlen. Jeg føler virkelig at en del av min karakter ble bygget de to siste årene.

Baddeley begynte sisterunden med en ledelse på ett slag, som Fred Couples raskt gjorde noe med til sin fordel. Han åpnet med tre raske birdies, bare for å utlikne dem med en bogey og en dobbelt mot slutten av front nine. Presset, skulle det vise seg, kom derfor fra Vijay Singh.

Selv om Baddeley måtte tåle en dobbel på det tolvte hullet, greide ikke Singh å utnytte tabben, og australieren så seg aldri tilbake.

President’s Cup er en av dørene som nå plutselig har åpnet seg for Baddeley, som vil være nødt til å forandre en god del reiseplaner i tiden som kommer. Med seieren har han sikret seg en plass i Masters og PGA Championship, for eksempel, i tillegg til mange av invitational-turneringene. Neste års Hyundai Tournament of Champions kan han også få være med på. Men å spille i President’s Cup, under Greg Norman, vil likevel være høydepunktet.

– Å spille en President’s Cup i Australia vil være en drøm. Jeg ville så gjerne være med da jeg var yngre. Jeg skal fortsette å jobbe hardt for å komme med på det laget, sier han.

Kevin Na ble nummer tre, mens en trio bestående av Robert Allenby, Jimmy Walker og Ryan Moore delte plassen etter. Fred Couples, manges favoritt før den avsluttende runden, ble til slutt nummer sju.

Louis Oosthuizen og Robert Karlsson, som begge gjorde sine debuter som PGA-medlemmer sist uke, ble til slutt nummer 62 begge to.

Kilde: pgatour.com