– Jeg spilte bra i dag. Det var et par slurvegreier i dag også, og jeg hadde ikke den beste starten, men jeg følte jeg klarte å fokusere bra og jeg slo mange bra slag etterpå og senket noen putter, så da kom jeg litt i gang. Jeg tar mye positivt fra denne runden her, sa Hovland til Eurosport etter å ha kommet inn på 68 slag, fire under par, på lørdagens tredjerunde.

Den løftet ham tre plasser opp til delt 22.-plass, ni under par for turneringen. Det er fem slag bak topp-10 og tolv slag bak den amerikanske lederduoen Bryson DeChambeau og Patrick Cantlay.

– Det er bare å gå ut og angripe i morgen og forhåpentligvis får en litt bedre start enn i morgen. Det er de første fem hullene, der kan man gjøre litt birdies. Det gjorde jeg ikke i dag. Det handler om å få en bra start og fortsette med det, sier Hovland.

23-åringen startet lørdagens runde med en unødvendig bogey fra perfekt posisjon i fairway med wedgen. Tre hull senere svarte han med birdie etter å ha gjort up-and-down fra greenbunkeren på par 5-hullet, før han gjorde to nye birdier på rappen på hull 7 og 8 med putter fra henholdsvis tre og ni meter.

Dagens fjerde birdie kom fra tre meter på hull 11, etterfulgt av en kort birdie på det 13. etter et laserpresist jernslag. På det 16. par 5-hullet slo han seg opp til greenområdet på to slag og gjorde en enkel birdie, før runden ble avsluttet slik den startet med bogey etter en misset putt fra to og en halv meter.

– Jeg har drivet veldig bra denne uken. Jeg slo jernene veldig bra første runden, ikke i går, men jeg slo dem bra i dag, og så puttet jeg litt bedre. Det går litt opp og ned, men jeg føler det går riktig vei, oppsummerer Hovland spillet så langt overfor Eurosport.

(Artikkelen fortsetter under)

Ifølge PGA Tours projeksjon er Hovland i rute til å bli værende på 14.-plass i FedEx Cup før neste ukes sesongfinale Tour Championship. 

Der skal det spilles «jakstart» med startscorer basert på hvordan spillerne er plassert i FedEx Cup før turneringen starter, og Hovland ligger an til å starte turneringen syv slag bak lederen. Dermed vil hver eneste plassering han kan klatre i Maryland på søndag, øke seiersmulighetene neste uke. Der spilles det attpåtil om en førstepremie på svimlende 15 millioner dollar.

Leaderboard