Med +4 og 107. plass som utgangspunkt etter første runde i Indonesia Open, hadde Elias Bertheussen en stor jobb foran seg fredag for å forhindre den fjerde missede cuten på de fem siste turneringene.

 

Med to bogeys tidlig i runden ble det imidlertid klart at trønderen allerede hadde havnet for langt bak cutstreken. Med lite å spille for stod det til slutt  tre bogeys, en dobbelbogey, en trippelbogey og en enslig birdie på scorekortet fa dagen var omme.

 

Dermed har han foreløpig rast ned til 130. plass mens noen spillere fortsatt er ute på banen. Med 11 over par sammenlagt havnet han hele ni slag bak cutstreken.

 

Inderen Gagnjeet Bhullar fortsetter å lede turneringen. Han er i skrivende stund 10 under par.

 

Årets Asian Tour-sesong nærmer seg slutten. I desember spilles Hong Kong Open og Thailand Golf Championship, før sesongfinalen King’s Cup Golf Hua Hin spilles i midten av januar.

 

 


 

 

Runde 1

 

Dagen startet lovende, men Elias Bertheussen måtte til slutt ta til takke med en åpningsrunde på fire over par i Indonesia Open torsdag.

 

75-runden kom til tross for at han var to under par etter fem hull.

 

Etter en stabil og solid første halvdel av sin debutsesong på Asia-touren, har de gode resultatene sittet langt inne for trønderen denne høsten.

 

64. plassen i forrige turnering på Manila var første gang Bertheussen klarte cuten på de fire siste forsøkene. Nå har han en jobb foran seg om han skal få med seg helgespillet igjen denne uken.

 

En dobbelbogey på hull 18, Elias sitt niende hull for dagen, annulerte de to birdiene tidligere i runden. Med fire bogeys på rappen på back nine og ingen birdies stod det til slutt fire over par på scorekortet.

 

Det holder bare til en delt 107. plass så langt, 12 slag bak lederen Gaganjeet Bhullar fra India.