Med hele fire mann blant de ti beste og de tre beste amatørene i turneringen kan man trygt si at Norge satte preg på turneringen da Swedish Golf Tour la turen innom Østfold og Gamle Fredrikstad Open. Hele 15 nordmenn klarte for øvrig cuten.

Det var gode spilleforhold de to første dagene, og med 30mm nedbør natt til  torsdag lå forholdene til rette for å angripe flagget på sisterunden.

Elias Bertheussen (Bryneset GK) hadde etter runder på 67 og 69 gode muligheter til å innfri et opplagt mål – å sikre spill på neste års Challenge Tour. Med 69 også på sisterunden endte han på en solid delt tredjeplass med -11 totalt.  

Spiller dårlig teknisk men får allikevel resultater

-Slagmessig har jeg vært ganske off de siste par ukene, sier Bertheussen til Norsk Golf rett etter at nok en topplassering er i boks.

-Jeg sliter teknisk og prøver å spille på mine styrker. Vanligvis er jeg god med wedgene, men i dag sviktet de også. Allikevel klarer jeg å få gode resultater. Nå vurderer jeg å spille i Danmark neste uke, etter det blir det uansett et par ukers pause fra konkurranser, avslutter Bertheussen.

Miklagard-amatøren Carl Didrik Fosaas, som til daglig spiller college-golf i USA, hadde identiske scorer som Bertheussen, og endte derfor opp med å gå i ball med ham på avslutningsdagen. Med bare tre spillere foran seg på startlisten og fire slag til førsteplassen hadde Fosaas en kjempemulighet få testet seg mot proffene i feltet. Også han endte opp med å spille 69 siste dagen, etter å ha notert seg for fem birdies og 2 bogeys.

Fosaas beste amatør

-Det var utrolig lærerikt å spille på dette nivået, sa Fosaas. Året på college har lært meg å spille smartere golf, det er gøy å få det ut her i denne turneringen. Jeg planlegger å spille litt mer Nordic League, NM og lag-NM før jeg returnerer til West Palm Beach og college-livet, sier Fosaas.

 

Carl Didrik Fosaas imponerte med delt tredjeplass, og ble beste amatør i Fredrikstad. Foto: André Kjernsli

Bra norsk laginnsats

Om vi velger ikke å regne med den gamle Europatour-kjempen Richard Green, som forøvrig leverte en bogeyfri 66-runde siste dagen, var det ytterligere to nordmenn blant de ti beste i ukens turnering.

Både Jarand Arnøy (Fana GK) og Tomas Helgø (Stavanger GK) endte på delt tiende plass, etter hhv. 70 og 68 slag på avslutningsrunden. Helgø ble med dette nest beste amatør.

Tar vi med at amatøren Herman Wibe Sekne  (Oslo GK) med en sterk 67 runde siste dag avanserte til en delt 15 plass, kan vi trygt slå fast at de norske spillerne satte sitt preg på denne turneringen. Sekne presterte forøvrig å gjøre hole in one på et par 4-hull på andrerunden.

 

Åke Nilsson fra Sverige vant turneringen på -14. 

 

LEADERBOARD