Bertheussen på 37. plass

Elias Bertheussen (Trondheim GK) klatret ti plasser i sisterunden av Telenet Trophy i Belgia.

Det var opp til Elias Bertheussen å forsvare norsk ære i Belgia denne helgen, da ingen av Espen Kofstad, Peter Kaensche eller Knut Børsheim klarte cuten. Med en avslutningsrunde på en under par (71) søndag endte Bertheussen til slutt på en respektabel 37. plass, ti plasser over der han startet dagen.

Bertheussen fikk en strålende start på runden, og lå tre under par etter fem hull. På det sjette hullet fikk han ødelagt litt av flyten med en bogey, men svarte umiddelbart med nok en birdie på det påfølgende hullet.

På de siste ni skulle det gå noe tregere, to bogeys og syv par. Dermed endte han to over for turneringen, ti slag bak vinneren Andrew Tampion fra Australia. Beste skandinav ble Bjørn Åkesson på delt 12. plass.

Bertheussen kunne med sin plassering inkassere 1 088 euro, omlag 8 500 kroner. Neste turnering på Challengetour-programmet er Kärnten Golf Open i Østerrike, som spilles fra 2. til 5. juni.

Runde 3

Til tross for en runde på en over par (73) klatret Bertheussen to plasser opp leaderboardet i Belgia lørdag. Med en gjenstående runde ligger han tre over par totalt, ti slag bak Ricardo Santos og Jason Palmer i tet.

Dagens runde inneholdt to bogeys, en birdie og intet mindre en femten par. Selv om seieren nok er langt utenfor rekkevidde er det likevel ikke mange slagene opp til en god plassering. Det er kun fem slag opp til de fire spillerne som deler syvendeplassen, og to slag opp til topp-20.

Espen Kofstad, Peter Kaensche og Knut Børsheim har også deltatt i Belgia denne uken, men ingen av dem klarte cuten.

Runde 2

Med en andrerunde på par (72) ligger den 20 år gamle trønderen to over totalt, noe som holder til en delt 49. plass. Dette var ni plasser over der han startet dagen, og akkurat innenfor cutgrensen. Bertheussen, som startet runden på back nine, fikk en tøff start på dagen og lå tre over par for runden etter åtte spilte hull. Derfra skjerpet han seg betraktelig og gikk de neste seks hullene på fire under. En bogey og tre par på de siste fire sikret at han blir den eneste nordmannen som får muligheten til å fullføre turneringen.

Espen Kofstad (Losby GK) som torsdag innledet med en svak runde på seks over løftet spillet mange hakk fredag, og noterte seg for dagens beste norske runde på 69 slag, tre under par. Han endte til slutt på en delt 66 plass, 66 plasser over der han startet dagen og hårfint utenfor cutgrensen som var satt på to over. Ekstra bittert var det at han avsluttet med to bogeys på de to siste hullene. Hadde han gjort to par her ville han ligget på en delt 38. plass.

Misse cuten gjorde også Peter Kaensche og Knut Børsheim. Med sine 13 og 15 over par totalt endte de på henholdsvis 143. og 147. plass, kun noen få plasser unna bunnen av resultattavlen.

Beste skandinav i Belgia er svenske Mikael Lundberg på en delt femteplass. Han ligger tre under, tre bak lederen Tommy Fleetwood fra England.

Runde 1

Elias Bertheussen, Espen Kofstad, Knut Børsheim og Peter Kaensche stiller for Norge i Belgia denne uken, men det ser ikke ut til at de skal lykkes denne uken heller. Bertheussen er best av de norske etter runde én, etter at han åpnet med en runde på to slag over par. Med det er han på en delt 58. plass og sånn sett med en god sjanse til å klare cuten. Han ligger akkurat på grensen før runde to.

Vesentlig verre gikk det for Kaensche og Kofstad, som er seks over par etter første dag. Og Børsheim har bare fire spillere bak seg på resultatlisten etter sin åpningsrunde på hele ni over par.

Engelske Grant Jackson etter at han begynte turneringen på fem under par.