De som har tatt turen til Mørk Golfklubb denne uken har vært vitne til meget god publikumsgolf. Og så langt har banen vært barnemat for store deler av feltet.

Söta bros Kristoffer Broberg ser virkelig ut til å like den smale og korte skogsbanen i Spydeberg og har opparbeidet seg en fire slags ledelse etter runder på 63 og 64 slag, noe som tar ham til smått utrolige 17 under par etter 36 hull.

 

Beste nordmann er den nybakte proffen Boris Alexander Christov på en delt fjerdeplass. Christov startet som nummer ti, men klatret seks plasser etter en runde på 66 slag (-6) som tok ham til ti under. Se intervju med Christov nederst i artikkelen.

 

Neste nordmann på leaderboardet er Ross Robertson på sjetteplass, tett etterfult av Kenneth Svanum på en syvendeplass. Svanum er forøvrig også feltets beste amatør – meget sterkt av Vestfoldgutten!


Seks nordmenn deler åttendeplassen, blant dem Elias Bertheussen, Christian Aronsen og Thomas Hansen. Kenneth Svanum og Christian Aronsen var blant feltets store klatrere torsdag – de ligger nå henholdsvis 23 og 24 plasser over der de startet dagen.

 

Jan-Are Larsen var best av de norske gutta etter første dag med en delt tredjeplass, men falt torsdag tilbake etter en runde på par. Nå deler han 14. plassen med Dennis Den Roover og Alexander Søbstad.

 

Dagens runde var det svenske Robin Askstrand som stod for. Med fantastiske 11 birdies og en bogey gikk han på 62 slag, ti under par, hans beste turneringsrunde i karrieren. Etter runden var han strålende fornøyd, men sa at det kunne gått enda bedre:

 

– Hullet var stort i dag og alt rullet i, det var gøy. Likevel så føler jeg faktisk at jeg hadde litt å gå på der ute, sa Askstrand til Norsk Golf etter runden.

 

Og nettopp det sier vel sitt om hvor mange birdies det gjøres på Mørk denne uken.

 


Intervju Boris Alexander Christov

 

 

Runde 1

I likhet med forrige ukes Nordea Tour på Drøbak har spillerne ingen problemer med å gjøre birdies på den korte og smale banen ved Spydeberg. Og åpningsdagen på det som er årets andre proffturnering i Norge ble meget god sett med norske øyne.

Best av de norske gutta onsdag var Challenge Tour-spiller Jan-Are Larsen og engelskfødte Ross Robertson. Larsen er forøvrig også pro på Mørk Golfklubb, mens Robertson på sin side er tidligere pro ved Losby Golfklubb. De deler tredjeplassen etter runder på seks under par, 66 slag. Larsen gjorde syv birdies og en bogey. Ross Robinson vartet opp med hele åtte birdies og to bogeys. De ligger tre slag bak svenske Kristoffer Broberg som er i tet etter en fantastisk runde på ni under par, der han gjorde birdie på halvparten av banens hull.

Norge er sterkt representert i feltet med 50 deltagere på startlisten som består av 99 mann. Amatøren Boris Alexander Christov og Dennis Den Roover ligger ett slag bak Larsen og Robertson med åpningsrunder på fem under. På syvendeplass finner vi en annen amatør, Alexander Søbstad (-4). Sjette og siste nordmann innenfor topp-ti er Thomas Hansen, som leverte en runde på tre under. 

Christian Aronsen røk for to dager siden ut av The Open-kvaliken i Kent, England, og er igjen i aksjon. Han ligger på en 17. plass med sine to under par. Den deler han med blant annet Elias Bertheussen, Øystein Engevik og Kenneth Svanum.

Cuten er foreløpig satt på tre over par, og i skrivende stund er det 22 nordmenn som ligger innenfor denne grensen. Turneringen spilles over 54 hull og avsluttes fredag.