Birdier på rullebånd

Kofstad og Børsheim tok en delt 11. plass i Frankrike, etter en voldsom snuoperasjon.

Det ble en total helomvending for den norske duoen under den siste dagen av Allianz Golf Open de Lyon. Etter å ha ligget midt på leaderboardet, viste Kofstad og Børsheim en kjempeavslutning. Kofstad rykket opp 20 plasser, mens Børsheim rykket opp ti plasser i den siste runden.

Kofstad noterte seg for hele ni birdier. En sterk prestasjon, men han måtte avgi noen slag på banens hull 4, 5 og 17. Med tre bogeys endte Kofstad på en 65-runde (seks slag under par). Det er tydelig at Kofstad liker seg godt i Frankrike. For to uker siden i Touoluse noterte han en sterk 7. plass.

Børsheim ville ikke prestere noe dårlige enn sin landsmann. Med fire birdier på de første ni hullene, og birde på hull 11 og 12, lå Børsheim og snuste på en topp 7-plassering. Desverre kom dagens eneste bogey på hull 18. Dermed måtte Børsheim legge seg inn på 11. plassen sammen med Kofstad, med en 66-runde.

Som dagen før, kunne ingen gjøre noe med franske Julien Quesne. Franskmannen endte med tre slag under par på dagens runde. Dermed vant han turneringen (-16) to slag foran belgiske Pierre Relecom (-14).

Børsheim og Kofstad er i aller høyeste grad fortsatt med og kjemper om Europatour-kortet for neste sesong. Børsheim er nå på 26. plass på pengelisten 3 387 euro bak Floriant Praegant på 21. plass. Fire plasser lenger bak Børsheim er Kofstad. Med sine 44 767 innspilte euro i år er han 9 662 euro bak Praegant.

Neste Challenge Tour-turnering slår i gang 13. oktober. Roma Golf Open i Italia er den nest siste på årets tour.

Runde 3

Med en 71-runde på par, ligger Børsheim godt ann til å ta en god plassering søndag. Men det er bare hvis spillet sitter som det skal. Det er meget jevnt i toppen av leaderboardet før den siste og avgjørende runden.

Børsheim spilte en stabil runde med 13 par. Det ble tre birdier med en bogey og en dobbel bogey på lasset. Det er to slag mer enn de to første rundene Børsheim gikk tidligere i turneringen (69-runde).

Kofstad spilte en godkjent runde med ett slag over par. Det ble en runde med litt av hvert skriblet ned på scorekortet. Kofstad kunne notere seg noen flotte birdier på hull 2, 8, 13, og 17. På hull 7, 9, 10, 11, og 14 ble det notert bogey. Dermed ligger Kofstad på en delt 31. plass, ti plasser bak Børsheim sammenlagt.

Lederen av turneringen er franske Julien Quesne. Det kan bli en tøff motstander å matche for de norske deltagerne. Franskmannen har gått 13 slag under par på tre dager, og ligger ni slag foran Børsheim.

Runde 2

Tekst: Christian Døvle

Knut Børsheim og Espen Kofstad hadde 35.- og 50. plass som utgangspunkt før andrerunden i Frankrike, men klatret begge opp listene med gode runder fredag.

Med sine 68 slag, tre under par leverte Kofstad den beste scoren av de to, og tok seg dermed til fire under totalt for turneringen. Der ligger også Knut Børsheim, og sammen med ni andre spillere deler de 21. plassen.

Kofstad hadde en treg start på runden og var en over par etter ni hull, men med fire birdies på back nine, inkludert to på de to avsluttende hullene reddet han en sterk score, og kan nå ta sikte på å klatre opp mot toppen av leaderboardet under moving day lørdag.

I likhet med Kofstad gjorde Børsheim fem birdies på sin runde, og var faktisk uten bogeys helt til han kom til det siste hullet. På det avsluttende par 4-hullet skulle det derimot bli en meget ødeleggende trippelbogey, og etter å ha vært helt oppe på en fjerdeplass i løpet av runden måtte han til slutt ta til takke med 21. plass.

Veien opp er heldigvis ikke lang for den norske duoen. To slags bedring vil gi dem delt 7. plass, mens de har kun fem slag opp til teten. Alt ligger med andre ord til rette for en meget spennende, og ikke minst viktig helg for de to.

Runde 1

Begge nordmennene er avhengig av en plasseringer helt i toppen snart om de skal kvalifisere seg til neste års Europa-tour, men om det skal skje denne uken er de nødt til å score lavere.

Etter runder på to og en under par fra Børsheim og Kofstad er de allerede et lite stykke bak teten etter første runde, og er avhengige av å løfte spillet om de skal heve seg i tet.

Knut Børsheim sin 69-runde inneholdt nok av birdies, fem totalt, men med tre bogeys er han på 35. plass etter første runde. Et greit utgangspunkt, selv om han nok skulle likt å være noen plassere høyere opp på listen. Han har fem slag opp til skotten Craig Lee i tet som åpnet med en imponerende runde på syv under par.

Slaget bak Børsheim finner vi Kofstad på delt 50. plass. Han noterte seg for tre birdies og to bogeys på Golf de Gouverneour-banen i Monthieux.

Etter forrige helgs 39.- og 64. plass for Espen Kofstad og Knut Børsheim i Fred Olsen Challenge de Espana beveget de seg begge to posisjoner i negativ retning på Challenge-tourens pengeliste. Knut Børsheim er nå på 26. plass mens Kofstad innehar 33. plassen når kun tre turneringer gjenstår av årets sesong. Forhåpentligvis vil de begge klatre oppover listene fredag, men de også ha et øye bak seg. Det er de 60 beste på leaderboardet som går videre, og i skrivende stund er de kun ett og to slag foran den foreløpige cutgrensen.

I ukas turnering er det en samlet premiepott på 150 000 euro. For øyeblikket er det engelskmannen Jamie Elson som okkuperer den 21. og siste kvalikplassen på Challenge-tourens Order of Merit med 52 191 innspilte euro. Marginen ned til Børsheim og Kofstad er på henholdsvis 3 919 og 10 199 euro. Begge står påmeldt til turneringen.