Vi har funnet fram flere golfskader som er helt på nivå med Rio Ferdinands strekk i kneet etter for mye Playstationspilling med bena på bordet.

 

Brandt Snedeker – ståhjulingulykke

 

Skadet seg da han mistet balansen og hoppet av en ståhjuling i Kina i november. Vi håper dette ikke påvirker den nye regjeringens planer om å tillate Segway i Norge.

 

Thomas Levet – hopp i vannet

 

Den karismatiske og svært populære franskmannen vant French Open og måtte feire med stil. Colin Montgomerie er en av mange som etterpå har uttalt at det er jo idiotisk å hoppe i vannet når man ikke vet hvor dypt det er. Levet brakk leggen og gikk glipp av The Open 2011. På bildet over ser vi en lykkelig og uvitende franskmann på vei ned i vannet. 

 

Ernie Els – oppblåsbar uflaks

 

Els røk leddbånd i kneet da han ble kastet av en oppblåsbar flåte tauet av en båt. Dette var i 2005, da Els heldigvis var yngre og piggere. Man kan si at han kom seg brukbart etter skaden.

 

Robert Garrigus – overdreven feiring

 

Denne er drøy. De som mener golf er for pyser får vann på mølla. Garrigus feiret en lang eagleputt med knyttneveslag i luften (fist pumps). Det endte med sår skulder og var stiv og støl resten av dagen. Åsted for denne ulykken var Hawaii og Tournament of Champions i 2011. Vi regner med at spillerne har lært og behersker seg denne uken. Bare rolige high fives takk.

 

Foto: S.Wei

 

 

Graeme McDowell – drømmemannen

 

GMac skadet hånden ganske alvorlig da han klemte den i en kinesisk hotelldør. Det spesielle er at han gikk i boxershorts, nettopp hadde våknet og fremdeles ikke husker noe som helst av det som skjedde.

 

 

Geoff Ogilvy – kuttskade

 

Nok en badeulykke og nok en gang i 2011. Et dårlig år for golfskader og tydelig tegn på at golfere ikke hører hjemme i vannet (akkurat som golfballene). Under samme turnering som Garrigus kuttet han fingere på et korallrev. Dette revet var ikke i en bunker, men på en strand.

 

Oliver Wilson – dødelig snøball

 

Hvis vi ser bort fra Terry Butcher er ikke engelskmenn spesielt tøffe. Oliver Wilson beviste det da han prøvde å unngå en ‘dødelig snøball’, skled og brakk håndleddet. Og gikk glipp av den godt betalte turneringen i Dubai.

 

 

 

Chris DiMarco – skispøkelser

 

DiMarco bestemte seg at en uke før Players Championship var riktig tidspunkt for en skitur. Han forklarte at to mystiske skiløpere plutselig hadde dukket opp blant trærne og forårsaket at de alle krasjet. Ja. Nettopp.

 

John Daly – Kodak moment

 

Trolig tidenes mest berømte golfskade og en årsak til Dalys dalende popularitet. Under Honda Classic 2007 skadet han ribbena da en kvinnelig fan tok bilde midt i svingen. Daly avbrøt svingen og påførte seg dermed en skade. Det virkelig bråket oppstod da Daly bestemte seg for å saksøke arrangøren for brudd på fotoreglene.

 

Vi kunne også tatt med skiulykkene til Jimenez og Casey men det var strengt tatt vanlige uhell. Som oppsummering kan vi med sikkerhet si at golfere bør holde seg unna Kina, vann og snø.