Det melder Gjengangeren i fredagens papirutgave.

 

Borre har bestemt å avvikle spill på den nyeste sløyfa. Dermed går golfanlegget tilbake til sine opprinnelige 18 hull, med to sløyfer som ender ved golfkroa, og «Gamle Borre» om igjen blir back nine.

 

– Den gangen Borre Golfbane ble utvidet, var det på et tidspunkt da vi trodde medlemstallet bare skulle fortsette å øke. I ettertid har vi mistet medlemmer til Nøtterøy, Solum og i mindre grad Sandefjord, sier Styreleder i Borre GK, Roar Jalland til Gjengangeren.

 

Han sier klubben ikke er i økonomisk krise, men med en stabilisert medlemsmasse på 1100 medlemmer er det ikke lenger økonomisk forsvarlig å beholde banen slik den er i idag uten av medlemskontingenten økes.

 

– Driften har vært mye tyngre på de siste ni hullene, og det siste året har vi hatt for lite banemannskap til å holde den høye standarden vi ønsker. Reduseringen vil bedre kvaliteten på banene, gi lavere kostnader med baneplaie og mindre slitasje på maskiner. Ikke minst oppnår vi og ikke måtte øke kontingenten for våre medlemmer, fortsetter Jalland overfor Gjengangeren.