25-åringen har spilt på seg selvtillit  runde for runde denne uken på Europatour-turneringen SA Open på Seregenti Golf & Wildlife Estate i Sør-Afrika.
 
Fredag klatret han på leaderboardet etter en solid 69-runde, tre under par. Det samme gjorde han på lørdag, og er dermed beste norske spiller på 20. plass før sisterunden søndag ettermiddag. Han har to slag opp til topp-10, og muligheten for en topplassering er med andre ord til stede.
 
Bergenseren startet dagen på hull 10 og fikk det ikke helt til å sitte de første ni hullene. Han rundet på en over par for dagen. Så skjerpet han seg. Hull 2 (Børsheims 11.) er et  349 meter langt par 4-hull. Her satte han andreslaget, og kunne notere seg en vanvittig eagle. To birdies til sikret en god score for dagen, fem under par totalt.
Ifølge Børsheim selv, var forholdene vanskelige i dag. Særlig greenene.
 
– Vansklige spillforhold idag. Tror ikke det var en rett putt og finne der ute. Ble 69,som jeg er godt fornøyd med spesielt ettersom jeg var +1 etter 9, skrev han på sin Facebook-profil etter runden.
 
I kampen om Europatourspill neste år trenger Børsheim alle de premiepengene han kan få for å klatre på pengelisten.Vinner han ikke denne uken, må han ut i kvalifiseringsspill.  Alt tyder på at det blir kvalik. Til tross for en solid runde lørdag, er nok seieren allerede ingenting annet enn en drøm for Børsheim denne uken.
 
Svenske Henrik Stenson leder turneringen på -16.
 
Det er 11 færre slag enn Børsheim.
 
Så langt i år har 25 år gamle Espen Kofstad vært vårt beste håp på herresiden. Etter to runder i Sør-Afrika så det også ut til at han kom til å blande seg på helt i toppsjiktet, men etter dagens 73-runde har Losby-spilleren mistet litt av momentumet fra de første to rundene. Kofstad ligger på -4 ett slag bak Børsheim, og 27. plass på leaderboardet.