2015-sesongen ble ikke helt som forespeilet for Tonje Daffinrud. I fjor høst kvalifiserte hun seg til Ladies European Tour i rekordfart, og satte seg umiddelbart mål om å bli «rookie of the year» på europatouren i 2015.

Tønsberg-golferen startet sesongen bra, men måtte ta en ufrivillig pause fra golfen i starten av juni med en lei skade i håndleddet. Etter et tilbakefall i sommer, ble hun satt ut av spill helt til slutten av oktober.

Likevel klarte hun å spille inn nok penger i løpet av året til å sikre den viktige topp-80-plasseringen på pengelisten, som gir fortsatt spill på europatouren også neste år.

I et intervju med sin lokalavis Tønsbergs Blad, sier Daffinrud at hun fortsatt er rusten etter comebacket. Hun skal bruke tiden frem til februar på å trene seg tilbake i form. Hennes målsetning for 2016 er klokkeklar.

– OL er hovedmålet og drømmen det neste året. På dager i skadeperioden, da jeg var langt nede og slet med motivasjonen, gjaldt det bare å tenke på OL, sier hun til Tønsbergs Blad.

Les også: Jordan Spieth: OL blir som golfens femte major 

For at det skal skje må hun ta igjen forspranget Marianne Skarpnord har på verdensrankingen. Mens Suzann Pettersen allerede har spikret en plass i troppen, har Skarpnord (nr. 136 i verden) et forsprang på 265 plasser over Daffinrud på verdensrankingen. Vi skal heller ikke glemme Caroline Martens og Caroline Westrup, samt outsiderne Rachel Raastad og Marita Engzelius, som også kniver om den andre og siste OL-billetten.

– I dag er plassen Marianne sin, men jeg skal gi alt for å gjøre den til min. Spiller jeg bra, kommer jeg til å klatre heftig på rankingen, sier Daffinrud til Tønsberg Blad.