Selv om hennes første deltagelse i OL garantert har vært en uforglemmelig opplevelse for Tonje Daffinrud (Vestfold GK), har spillet hennes så langt vært noe hun nok helst vil legge i glemmeboka så raskt som mulig.

29-åringen lå helt sist etter onsdagens åpningsrunde på ti over par (81), og lå fortsatt sist torsdag til tross for at hun forbedret scoren med åtte slag sammenlignet med førsterunden. 

Under «moving day» fredag ble det dessverre ikke bevegelse opp fra sisteplassen, og i stedet falt hun bare enda lenger bak spillerne foran seg: med sin andre 81-runde for turneringen ligger hun nå hele 22 over par, elleve slag bak de fire spillerne på 56.-plass. Runden hennes inneholdt en kvadruppelbogey, to dobbelbogeyer, fem bogeyer og tre birdier.

(Artikkelen fortsetter under)

Forhåndsfavoritten Nelly Korda leder med tre slag før siste runde. (Foto: Getty Images)

I motsatt ende av leaderboardet går det mot amerikansk golf-gull for andre uke på rad: verdensener Nelly Korda gikk på 69 slag (-2) fredag og tar med seg en tre slags ledelse over overraskelsen Aditi Ashok (India) til sisterunden.

Deretter følger Lydia Ko (New Zealand), Hannah Green (Australia), Emily Kristine Pedersen (Danmark) og Mone Inami (Japan) på delt tredjeplass, ti under par.

Lørdag er starttidene flyttet frem i håp om at spillerne skal rekke å fullføre sisterundene før det varslede uværet treffer Tokyo. Ifølge værmeldingen er det en tropisk storm på vei, og dersom turneringen ikke rekker å fullføres på søndag, vil medaljene deles ut basert på hvor spillerne er plassert nå etter 54 hull.

Det er liten tvil om at Daffinrud, som til daglig spiller på Ladies European Tour – verdens fjerde sterkest rangerte golftour for kvinner – reiste til Tokyo som «underdog». Etter en turbulent start på 2021 mistet Daffinrud OL-plassen like før deadline for uttaket, men kom med i siste liten som reserve etter at en spiller trakk seg fra turneringen.

Daffinrud fikk en verst tenkelig start på 2021-sesongen da hun pådro seg et magevirus i sesongåpningen i Sør-Afrika i mai og endte opp på sykehus. Den satte henne kraftig tilbake fysisk, og i turneringene hun har spilt siden, fikk hun det ikke til å stemme. Så langt i år står hun med to klarte cuter på fem turneringer, og 35.-plassen i Italian Open i mai er hennes beste resultat. Snittscoren hennes er på 74,17 slag, cirka to over par per runde.

Leaderboard