Nordic Golf League//

Danske «stjal» seieren fra hjemmehåpet

Da Malthe Tandrup Laustsen leverte både eagle og hole-in-one på Gamle Fredrikstad Opens siste dag, snek han seg opp til toppen av ledertavlen. Hjemmefavoritten tok andreplassen. 

Jørgen Winther (t.v.) noterte karrierebeste på hjemmebane, men måtte se seg slått av danske Malthe Tandrup Laustsen.
Publisert

I årets første Nordic Golf League på norsk jord møtte 156 håpefulle spillere opp på Gamle Fredrikstad Golfklubb. En bane som er kjent for å ha et lite «links-preg» når vinden blåser, noe den definitivt gjorde de siste dagene. 

Før den tredje finalerunden torsdag, var den som vanlig på det tredje nivået i europeisk herregolf, flest svensker og danser i toppen. Men både hjemmefavoritten Jørgen Winther (Gamle Fredrikstad GK) og Alexander Settemsdal (Nøtterøy GK) var blant topp ti-plasseringene med 18 hull igjen å spille. 

Winther åpnet sterkt med fire birdier på de første seks hullene, og da lederballene fikk det tøft i Østfold-vinden, gikk han raskt opp i enslig ledelse på –8. 

– Jeg startet jo egentlig helt sinnsykt! Med to raske birdier og en chip-in birdie fra 30 meter på hull fem, føltes det som jeg slo sinnsykt bra en periode, forteller han til Norsk Golf etter runden. 

En bogey på hull 9 ble nullet ut av en birdie på det 11. hullet, men da skulle vinden igjen gjøre sitt for å påvirke resultatet. Med tre nye bogeyer på de siste fem hullene ble luken opp til lederen for stor. 

– Jeg har spilt den banen her så sjukt mange ganger, men den har aldri vært så vanskelig og det har aldri blåst så mye som det gjorde i dag.

Det er ikke hver dag man kan spille proffturnering på hjemmebane.

– I tillegg blåser det fra en helt annen retning enn vanlig. På det siste par 5-hullet sto jeg med en lob wedge fra 120 meter på andreslaget, det skal jo egentlig ikke skje, understreker han. 

Karrierens beste proffresultat

2024 markerer Jørgen Winthers syvende år som proff på Nordic Golf League. Andreplassen i dagens Gamle Fredrikstad Open er hans beste resultat i proffkarrieren. 

At den kunne komme nå, var planlagt. 

– Jeg er utrolig fornøyd. Jeg har sagt i hele år at jeg skal toppe formen inn mot denne uken her, så det er digg å få det til, forteller Winther. 

Jørgen Winther takker hjemmepublikummet på 18. green.

– Dette er desidert min beste turnering. Selv om seieren ryker er jeg utrolig fornøyd. 

– Dette skal vel feires?

– Det blir en feiring ja. Vi har en venneturnering nå til helgen, så det blir moro, svarer han med et lurt smil. 

Hole-in-one i seiersrunden

Seieren gikk til danske Malthe Tandrup Laustsen (Aalborg GK) som med en avsluttende runde på 66 slag klatret fra 12. plass til toppen av pallen i Fredrikstad. Han endte på –8 i det som er hans første proffseier. 

– Det føles fantastisk, min første seier etter to år på den touren her føles bra, sier han til Norsk Golf etter seieren. 

En fistbump når Laustsen innser at seieren kan være i boks.

Dansken trekker frem jernspillet og puttingen som de to største styrkene han hadde i dag. Rundens høydepunkt var naturligvis hole-in-one på hull 8. 

– I disse forholdene er det godt å kunne gjøre noe sånt, forteller han. 

Flere norske topp-20

Nest beste nordmann ble amatøren Kristoffer Kuvaas (Sandefjord GK) på delt tredjeplass (–4). Han kom nylig hjem på sommerferie fra Pepperdine University hvor han nettopp han fullført førsteåret sitt i California. 

Tom Røed Karlsen (9. plass, Nøtterøy GK), Jarand Ekeland Arnøy (13. plass, Fana GK) og Alexander Settemsdal (13. plass, Nøtterøy GK) havnet alle blant de 20 øverste plassene i Fredrikstad. 

Her er resultatene fra Gamle Fredrikstad Open

Powered by Labrador CMS