Vanligvis når man klatret fra 28. til 4. plass pleier man å være i godt humør. Det kan man ikke si om Ernie Els etter lørdagens tredjerunde av PGA-mesterskapet på Wentworth.

 

Den vanligvis så rolige og laid back «Big Easy» lanserte en tirade av de sjeldne mot banemannskapet på Wentworth, etter at den nylig ombygde banen, som han selv har bidratt til, viste seg å være i tøffeste grad for flere av spillerne. Banen har blitt bygget om det siste året for å gjøre den noe enklere, men ni scorer på 80-tallet lørdag fortalte en annen historie.

 

Likevel reagerer mange på at det var Ernie som tok bladet fra munnen, etter å ha levert en av dagens beste scorer. Her er utdrag fra hans kraftsalve:

 

– Jeg er virkelig skuffet, for jeg pratet med Chris Kennedy (head greenkeeper), og jeg pratet med banemannskapet. Jeg er virkelig forbannet. Forholdene er vanskelige, og det blåste hele natten og morgenen. Jeg ba dem å vanne greenene, og sjefsdommeren John Paramor fortalte meg at de vannet i går kveld. Jeg sa til ham at det måtte tredobles. Når det blåser 13 j**** meter vind per sekund må man ta mer j**** vann på greenene, tordnet Els, før han fortsatte:

 

– Man behøver ikke å være rakettforsker for å komme frem til det. De hører for f*** ikke på meg. (…) Det er ikke mitt problem at jeg ikke kan kontrollere vinden, men det virker som om jeg ikke kan påvirke det fordømte banemannskapet heller. 

 

– Jeg fortalte dem at de måtte holde fuktigheten oppe på banen. Alt de sa var «ja, ja, bare konsentrer deg om spillet». Det er som å prate til en vegg. 

 

Selv om det kokte i topplokket til Ernie etter runden, var den 42 år gamle sør-afrikaneren raskt ute med å beklage sine utspill dagen etter. 

 

– Ernie kom til meg til morgenen i dag og beklaget språket sitt etter lørdagens runde. Han har allerede beklaget seg overfor alle de anklagede, og tilbudt en stor donasjon til European Tour sitt veldedighetsfond som jeg takket ja til. Touren anser nå saken som avsluttet, sier tour-sjef George O¨Grady.