Etter at Annika Sørenstam og Lorena Ochoa la opp, har det vært et endeløst race nærmest fra uke til uke om hvem som skal inneha førsteplassen på verdensrankingen. Et lass av spillere har innehatt topp-plassen, men aldri for lenge av gangen.

Nå ser det ut til å ha stabilisert seg. Yani Tseng troner på toppen, og det etter å ha vunnet fire ganger allerede denne sesongen. Det er ingen tvil om at hun er spilleren å slå når årets første majorturnering går av stabelen denne uken – Kraft Nabisco Championship.

Tseng, som er fra Taiwan, jager sin fjerde majortittel, og hun er også tittelforsvarer i turneringen som spilles på Mission Hills Country Club.

– Det er herlig å være tilbake. Særlig å gå ned langs den 18. fairwayen. Jeg så navnet mitt på «walk of champions», og det brakte tilbake mange gode minner.

Tsengs caddie kastet en mynt i vannet ved den 18. greenen i fjor, der Tseng også hoppet uti da seieren var et faktum.

– Forhåpentligvis blir det en bra uke denne uken også, sier Tseng.

I fjor var det Suzann Pettersen som kom nærmest. Bare ett slag skilte det norske esset fra et omspill. Det blir spennende å se hva Tutta kan klare denne gangen. Hun har to topp ti-plasseringer på fire forsøk så langt denne sesongen.

Andre spillere å se opp for i denne ukens turnering, er Karrie Webb. Hun har allerede vunnet to ganger denne sesongen. Hun har også vunnet Kraft Nabisco Championship to ganger tidligere.

Men det er et sterkt startfelt, som det alltid er i majorsammenheng. Jijay Shin og Cristie Kerr, henholdsvis ranket som nummer to og tre i verden, deltar også. Kerr, for eksempel, vant LPGA Championship med hele 12 slag i fjor.

Kilde: Reuters