Svensken har nemlig imponert de ti gangene han har fått muligheten på årets Europa-tour, hvor han blant annet kan skilte med en andreplass i Madeira Islands Open. Det gir ham en delt 94. plass i Race to Dubai, noe som sikret ham faste spillerettigheter i det gode selskap neste sesong.

Når en spiller kvalifiserer seg til Europa-touren, får de tilbud om å få sitt navn fjernet fra Challenge Tour sin pengeliste. Kristoffer Broberg fikk tilbud om dette da han tok sin tredje seier for året for noen uker siden, men takket pent nei i håp om å vinne touren sammenlagt.

Nå har hans landsmann Magnus A Carlsson fått det samme tilbudet, og 32-åringen har takket ja. Det medfører at det er de 21 beste og ikke de 20 beste på Challenge Tours pengeliste som avanserer til neste års Europa-tour, opplyser europeantour.com.

Kofstad, som i utgangspunktet ligger på 11. plass med 74 449 euro, vil i dermed i praksis rykke opp til 10. plass, 3 100 euro foran nestemann Chris Paisley. En topp 10-plassering har vært Kofstads mål gjennom hele sesongen, og vil sikre at han får spilt nesten alle Europatour-turneringene neste sesong. 

Norsk Golf har vært i kontakt med Kofstads trener, Mark Davies for bekreftelse på at Carlsson har takket ja til å få navnet sitt fjernet fra listene. Han sier:

– Jeg pratet med ham til morgenen i dag, og han sa ja. Men det virket fortsatt ikke helt hundre prosent. Men i utgangspunktet er Espen topp-10 denne uken, sier Davies.

Dermed blir det opp til Espen å forsvare topp 10-plasseringen. Sesongfinalen Apulia San Domenico Grand Final slår i gang i Italia onsdag. Med 330 000 euro i den samlede potten er turneringen over dobbelt så stor som forrige helgs turnering i København, der det til slutt ble en 5. plass på Kofstad.

10. plassen er med andre ord langt i fra sikret. Det er heldigvis topp-15.