Vijay Singh er den spilleren som har vunnet flest turneringer etter fylte 40 år: 22 av hans totalt 59 seiere kom etter at han rundet 40. Sam Snead, tidenes mestvinnende på PGA-touren er nummer to på listen over «evigunge» golfere: Han vant 17 ganger etter 40-årsdagen.

Disse spillerne utgjør imidlertid heller unntakene enn regelen.

Nettsiden bleacherreport.com har gått gjennom seierstatistikken til noen av de siste tiårenes største golf-legender. 

Tallene de presenterer understreker det faktum at sanden er i ferd med å renne ut av timeglasset for Tiger Woods, som fyller 40 år i desember:

– Ben Hogan vant seks majorer og ti turneringer totalt mellom 1950 og 1953. 1953 var i praksis Hogans siste år i toppen. Etter å ha rundet 41 år vant  han kun en PGA Tour-turnering til frem til 1959.

– Arnold Palmer vant fire turneringer i 1971, men vant kun en turnering til resten av karrieren. Hans fall startet som 42-åring.

– Tom Watson vant tre majors fra 1982 til og med 1983, og tre PGA Tour-turneringer i 1984. Gjennom de neste 14 årene vant han kun tre turneringer til. Han var kun 35 da han begynte å miste formen.

– Nick Faldos Masters-seier i 1996 markerte starten på slutten. Engelskmannen var på det tidspunktet 39 år gammel. Han vant kun en profesjonell turnering etter dette, og kun tre topp-10-plasseringer i majorer.

– Severiano Ballesteros vant åtte turneringer mellom 1990 og 1995. Som 38-åring var hans dager i toppen talte. Han vant ikke en eneste turnering etter 1005.

– Gary Player vant tre turneringer som 43-åring i 1978. Han vant ingen flere PGA Tour-turneringer etter dette.

– Jack Nicklaus ble tidenes eldste majorvinner som 46-åring i 1986. Det mange glemmer er at denne seieren i praksis kom helt ut av det blå. Nicklaus hadde kun to topp-10-plasseringer i majorer de tre årene før Masters i 1986, og hadde ikke vunnet en turnering på to år. Nicklaus gikk fra å dominere golfen i 1980 som 40-åring, til kun å utfordre sporadisk om seieren i de største turneringene.

Woods er en «eldre» golfer enn det alderen tilsier: Han har vært helt i verdenstoppen siden tidlig i 20-årene, og har vært plaget av en rekke skader de siste årene. 

Den tidligere verdenseneren har alltid måttet finne seg i å bli sammenlignet med golfens legender, og først og fremst han som har vunnet flest majors av dem alle, Jack Nicklaus. 

Tiger må vinne fire majorer til for å tangere Nicklaus sin majorrekord på 18 seiere. Ingen golfer har vunnet fire majors etter å ha fylt 39 år.

Samtidig gjenstår kun tre seiere for å tangere Sam Snead sin PGA Tour-rekord på 82 triumfer – en statistikk som virker langt mer sannsynlig å slå.

Skal han klare å ta igjen Nicklaus må han tyne en god del ekstra mil ut av en allerede sliten motor.

Han har bevist tvilerne feil før. Tror du han klarer det igjen? Si din mening i kommentarfeltet under!