Golfbaner er utsatte for naturkrefter. Det er bildene Norsk Golfs lesere sendte inn av herjede golfbaner etter at stormen «Nina» hadde feiet over Vest- og Sørlandet forrige uke et bevis på.

 

Ingen av dem kan likevel måle seg med bildet over fra Traigh Golf Club.

 

Det 4,5 meter dype synkehullet som har oppstått på Traigh GC på Skottlands vestkyst kommer i følge golfclubmanagement.net til å koste klubben over 230 000 kroner å reparere.

 

Selv om synkehullet ikke førte til noen personskader, fryktes det nå at skadene får store konsekvenser for resten av anlegget. Skaden var sannsynligvis forårsaket av en skade på et dreneringsrør, hvilket fort kan koste klubben dyrt. I følge golfclubmanagement.net vil bare noen av kostnadene dekkes gjennom klubbens forsikring.

 

(Har du opplevd lignende skader på en golfbane før? Fortell i kommentarfeltet under!)

 

– Uten å fikse dreneringsrøret vil halve golfbanen bli til myr. Det vil i praksis bety slutten på vår golfbane. Vårt forsikringsselskap vil bare betale en brøkdel av kostnadene for å erstatte røret, da den ikke dekker rørsystemet. Vi har ikke råd til dette. Traigh Golf Club er den eneste banen i åtte mils omkrets, og vi mener golfbanen utgjør en stor verdi for lokalsamfunnet både som lokaltilbud og som turistattraksjon, sier Alec Stewart, talsmann for Traigh Golf Club.

 

Synkehull, eller slukhøl som de også kalles, er begrepet på når landskapet synker fordi jordsmonnet er blitt undergravd. l I følge Wikipedia er synkehull er spesielt vanlig der hvor det er mye kalksten i jordsmonnet. Når det renner vann ned i steinlaget, vil vannet oppløse kalken og man vil få hull under jorden. Når hulrommene under bakken er blitt store nok, vil jordmassen over svikte, og bakken faller ned.

 

Norsk Golf skrev for to år siden om en dramatisk episode i Florida, der en 43 år gammel golfspiller forsvant ned i et seks meter dypt synkehull midt i fairwayen. Les om den bisarre hendelsen her.