Grunnen til at tilbudet nå utvides til å gjelde hele Norge er blant annet for å kunne gi et tilbud til klubber som ikke er store nok til å sende en egen junioravdeling på treningssamling utenlands om vinteren. 

På samlingen vil alle juniorene bli delt inn i mindre treningsgrupper, der NGFs trenere vil samle juniorene i de klubbene som bare har sendt én eller to spillere, i en fellesgruppe.

– Vi ønsker at alle barn og unge i Golf-Norge skal få den samme muligheten til å være med og oppleve en treningsleir, spille golf utenlands om vinteren, få nye venner, konkurrere mot hverandre og ha det gøy, sier Tom Arne Tollefsen, turneringskoordinator for region Sør-Østlandet og leder for Premium Golfreiser, som arrangerer treningssamlingen i samarbeid med Norges Golfforbund.

For å kunne gi alle juniorer i Norge tilbud om treningsleir i vinterferien, arrangeres det treningsleir i to påfølgende uker. Østlandet har vinterferie fra 15. til 22. februar, mens Vestlandet har vinterferie fra 22. til 29. februar. Treningsleiren arrangeres over én uke i denne perioden og inkluderer spill og trening hver dag på golfforbundets treningsanlegg på Mar Menor og de seks andre banene La Torre, Hacienda Riquelme, El Valle, Saurines, Alhama og Hacienda Del Alamo, og med felles middag for alle deltagerne på kveldene.

Skal vi få golfsporten til å blomstre i Norge igjen, er vi nødt til å tenke langsiktig. Man kan ikke bare tenke på medlemsmassen neste år.

Tom Arne Tollefsen

Treningsleiren avsluttes med turnering torsdag og fredag etter Narvesen Tour-formatet. Tidligere år har det vært 120 deltagere med på samlingen.

– Vi må gjøre talentbasen i Golf-Norge både bredere og bedre. Dette initiativet har vi derfor ikke råd til å ikke støtte. Det er så mange som snakker om viktigheten av å gjøre et løft i juniorgolfen i Norge, og Tom Arne er en av dem som virkelig  gjør noe med det, sier Anders Thelberg i NGF til Norsk Golf.

I 2016 ble Tom Arne Tollefsen invitert til Golfforum for å fortelle Norges golfklubber om juniorsuksessen til klubbene i Sør-Østlandet etter at Narvesen Tour ble innført. 

(Artikkelen fortsetter under)

Tom Arne Tollefsen på talerstolen under golfforum i 2016. (Foto: Vegard Q. Flatebø/Norsk Golf)

Fra 2015 til 2016 økte regionen junioraktiviteten fra 196 spilte turneringsrunder til 527 – en økning på 169 prosent.

Tollefsen sier en av de viktigste tingene klubber gjør i sitt arbeid er å tenke langsiktig og ikke se på juniorene som en utgiftspost.

– Skal vi få golfsporten til å blomstre i Norge igjen, er vi nødt til å tenke langsiktig. Man kan ikke bare tenke på medlemsmassen neste år. Vi må bygge fra bunn og skape mer aktivitet blant barn og unge, sier Tollefsen, som tror at juniorene som bruker vinterferien på golftreningsleir, får litt annerledes historier å fortelle sine klassekamerater når de kommer tilbake på skolen igjen etter ferien.

Jo flere barn og unge som synes det er kjempegøy med golf, desto flere av vennene deres kommer til å få lyst til å spille også. Og vi vet at når barna blir hekta, følger foreldrene også etter. Vår ambisjon er at treningssamlingen i Spania skal bli en stor årlig happening for juniorgolf i Norge fremover, sier Tollefsen.

Informasjon om treningsleiren finner du på golfforbundets sider, eller via direkte link til påmelding i Golfbox.