Lpga tour//

Disket etter regelbrudd

Kollegaen til Celine Borge på LPGA-touren, Nasa Hataoka, ble diskvalifisert etter å ha spilt på en ball hun brukte mer enn tre minutter på å lete etter.

Nasa Hataoka trodde hun leverte et glimrende scorekort etter lørdagens andre runde av ShopRite LPGA Classic i New Jersey.
Publisert

Etter lørdagens andre runde av Shoprite LPGA Classic var ferdigspilt, fikk japanske Nasa Hataoka den nedslående beskjeden om at hun var diskvalifisert fra turneringen, skrev Golf Digest.

På banens niende hull, hennes siste for dagen, slo jenta som har vunnet seks ganger på LPGA-touren tidligere, en ball ut i det høye gressen som omringer greenområdet. Golf Digest skriver at det var mange som hjalp til å lete, men at det tok for lang tid før hun fant ballen, og at droppen hun foretok også ble sett på som ulovlig som en følge av det.

Det amerikanske golfmagasinet skrev også at kommentatorene bet seg merke i tidsbruken på letingen, men la det fra seg da Hataoka slo seg inn på green etter droppen. 25-åringen satte putten for par, for det hun trodde var en meget god, og gjeldende, 65-runde.

Hele uttalelsen fra LPGA:

Under første runde av LPGA Shoprite Classic, spilte Nasa Hataoka sitt andre slag på hull nr. 9 inn i det lange gresset rundt greenen, hennes siste hull for dagen. Etter å ha gjennomgått videomateriale som ble levert til LPGA etter runden, ble det bestemt at letingen etter Nasa sin ball varte lengre enn de tre minuttene som er tillatt under regel 18.2a. Etter tre minutter leting anses ballen som tapt, og spilleren må fortsette med slag og avstand (regel 18.2b).

Hataokas ball ble til slutt funnet etter at letetiden hadde utløpt. Reglene krever at spilleren hvis ball er tapt må fortsette med slag og avstand (regel 18.2b). Da Hataoka ikke spilte fra der hun tidligere hadde spilt fra, spilte hun fra feil sted (regel 14.7). Fordi stedet hun spilte fra kunne gi spilleren en betydelig fordel sammenlignet med slaget som skulle blitt tatt fra riktig sted, anses dette som et alvorlig brudd på regel 14.7 med en straff på diskvalifikasjon hvis ikke korrigert i tide. Spilleren hadde til hun forlot scoreområdet til å korrigere denne feilen i henhold til regel 14.7.

Powered by Labrador CMS