For å bli ansett som medlem av Europa-touren, er en spiller nødt til å spille 13 turneringer på touren i året. Med Ryder Cup, Presidents Cup og Seve Trophy nå med i beregningen over offisielle turneringer, kan det åpne døren for at Tiger Woods og andre amerikanere sikret seg medlemskap også på denne siden av dammen.

De fire majorene og World Golf Championships-turneringene er allerede inkludert. Woods, som sist gang vurderte å bli medlem for tolv år siden, sier:

– Jeg visste at jeg manglet bare en eller to turneringer tilbake på den tiden, med kriteriet da var 11 turneringer, nå er det 13. Jeg vet ikke helt hva summen min er for min del, men jeg vet at jeg har spilt 19 i USA. Jeg skal sjekke ut hvor mange av de som teller i Europa- Jeg spilte i tillegg Abu Dhabi på starten av året, men 13 er mye mer enn 11 når man spiller fulltid i Statene.

Torsdag venter Rory McIlroy i match mot Tiger Woods i tredjerunden av Turkish Airlines World Golf Final. Selv om turneringen er en uoffisiell turnering, blir det første gang vi får se verdens to beste spillere møtes til dyst.

– Rory er 23 og kommer til å være her i lang lang tid fremover. Han er bare i startgropa av sin karriere. Jeg har vært her i 16 eller 17 år, og jeg er glad for at jeg fortsatt er å regne med. Jeg har pratet med Jack Nicklaus om dette flere ganger. Det er gøy for han syntes også det var gøy å være med i toppen gjennom Ben Hogan dagene og helt frem til Tom Watson og inn i eraen da Seve Ballesteros og de europeiske golferne stormet frem.

– Jack spilte på touren i over 25 år, og måtte alltid svare på hvem som var den beste spilleren. Jeg håper jeg kan klare det samme, og så langt føler jeg har klart det.

(Kilde: golf365.com)