I England: Christian Døvle


Tiger Woods nekter å la seg stresse av å se spillere gjøre birdies foran ham på leaderboardet. Han har skjønt viktigheten av å holde ballen i spill på Royal Lytham & St. Annes, og går stort sett for sin berømte «Tiger-stingere» med toerjernet fra tee – selv på par 4-hull på over 400 meter. Det holder ballen på kortklipt gress, men gjør også at han ofrer noen birdiemuligheter her og der.

 

– Alt handler om tålmodighet på en bane som dette. Jeg slår ballen i fairway, og det er sånn man må gjøre det her. Man klarer ikke å kontrollere ballen ut av denne roughen. Og pot-bunkerne er enda verre, der må man bare slå seg ut sidelengs. Det er krevende, men man må bare ta de sjansene man får. Det finnes en rekke måter å spille denne banen på. Det viktigste er å holde seg tro til spilleplanen, sa Tiger etter runden.

 

Spilleplanen har fungert så langt, for med sin andre 67-runde på rad ligger han nå bare fire slag bak lederen Brandt Snedeker, og er alene på tredjeplass. 

 

43 900 tilskuere møtte opp fredag, noe som tar ukestotalen til 106 000 om man regner med treningsdagene. Og det er tydelig at det er Tiger som er hovedattraksjonen.

 

Da hans innspill på det 18. hullet fant veien til ukens første greenbunker, lå han i fare for å starte helgen seks slag bak teten. I stedet vartet han opp med et brilliant bunkerslag som rullet rett i hullet – til øredøvende jubel fra det tettpakkede publikumsgalleriet. 

 

– Slaget var ikke så vanskelig som det så ut. Ballen lå akkurat i oppoverbakke, så jeg klarte å klarere bunkervekken. Jeg siktet litt venstre, ballen landet akkurat der jeg siktet og den rullet i.

 

På spørsmål om han lar seg påvirke av hva Scott og Snedeker gjør i toppen, svarer Tiger kontant:

 

– Jeg gjør det jeg gjør.

 

Det ser ut til å fungere så langt.