pga championship//

Dramatikk før start da Hovland herjet

Scottie Scheffler varmet opp i fengsel, ble løslatt og gikk fem under par på fredagens andrerunde av PGA Championship. Viktor Hovland spilte seg samtidig inn i seierskampen.

Viktor Hovland feiret nasjonaldagen med en kruttsterk runde på fem under par, og ser endelig ut som sitt gamle jeg igjen.
Publisert Sist oppdatert

Norske golfinteresserte satte både is og pølser i halsen fredag ettermiddag, da nyhetene om at Scottie Scheffler ble arrestert(!) på vei til Valhalla Golf Club ble spredd på X (tidligere Twitter).  Situasjonen førte til at andrerunden ble utsatt i snaut to timer.

Verdenseneren forsøkte å komme seg forbi det som viste seg å være en tragisk dødsulykke rett ved innkjørselen til banen, og misforstod instruksene han fikk av politimannen som dirigerte trafikken. Politimannen hang seg på bilen i fart, og arresterte amerikaneren blant annet for vold mot tjenestemann.

Scheffler tok det hele med stoisk ro, gjorde tøyeøvelsene sine i fengselscellen og håpte han rakk utslag.

Fortsatte i samme spor

Masters-vinneren kom seg til banen i tide og virket fullstendig upåvirket av den bisarre situasjonen. Med seks birdier og kun én bogey klatret 27-åringen til en delt 4. plass, og er naturligvis en av oddsfavorittene til å vinne sin andre majorturnering på rappen.

På pressekonferansen etter runden fikk Scheffler forklart seg, men må i følge rettsdokumentene møte til høring i retten i Kentucky tirsdag morgen. 

Hovland-show på nasjonaldagen

Viktor Hovland åpnet sin runde (par 4, 495 yards) med å vise frem nærspillet fra høstsesongen i fjor. Med 25 yards til flagget, bak en bunker, la han wedgen til under meteren og gjorde et enkelt par. Par ble det også på hull 2 og 3, før han skulle få Viaplay-kommentator Mikkelsen til å bryte ut i jubel på det neste.

Hovland hadde 75 yards igjen etter utslaget og stilte inn lasersiktet. Ballen spratt én gang, hoppet rett i koppen og tvingte frem latter hos både nordmannen og caddie Shay Knight.

U.S Amateur-vinneren stoppet ikke der. 

Selv om han måtte tåle en bogey på hull 5 (par 4, 465 yards), men vartet opp med birdier etter nydelige innspill på de to neste. -6 og en delt 11. plass ved runding.

På hull 10 (par 5, 582 yards) måtte Hovland legge seg opp etter et utslag i roughen, men slo en ny fantastisk wedge til en halvmeter og kunne notere en ny sirkel på scorekortet. 

De neste syv hullene inneholdt en ny birdie, én bogey og fem par, før Hovland enda en gang fikk vist frem nærspillet sitt fra greenbunkeren på 18 (par 5, 548 yards).  Ryder Cup-helten lå kinkig til, men slo seg opp til drøye tre meter og omsatte birdieputten. 

-5 for dagen, -8 totalt, delt 8. plass og kun fire slag opp til Xander Schauffele som leder på -12.

Andrerunden spilles ferdig lørdag

På grunn av utsettelsene kom ikke hele feltet seg inn før mørket falt over Valhalla. Derfor er ikke utslagstidene for runde 3 klare enda, men det ser ut til at Hovland skal ut i femte siste gruppe med amerikaneren Tony Finau.

Se ledertavle

 Turneringen kan følges på Viaplay Golf  fra 19:00 lørdag kveld.

Powered by Labrador CMS