Hjemmefavorittene Drammen vant til slutt med 28 (!) slag på Oslo Golfklubb, etter at Andreas Gjesteby, Kristian Krogh Johannessen, Fredrik Fossum og Carl Axel Moser overbeviste med åtte under par sammenlagt i singlerunden, 12 slag bedre enn Oslo Golfklubb. Andreas Gjesteby ble her dagens store spiller med en runde på 66 slag, fem under par. 

Hos jentene skulle det bli mer jevnt, men seks slags vinnermargin vitner om en mer enn fortjent seier. Det var Stavangers Marthe Wold, Katerina Jæger og Karoline Woie som gjorde det best under singlerundene med even totalt, mens Bærum-jentene Olivia Hüllert, Sara Sætre og Annette Lyche fulgte like bak med tre over. Dagens beste individuelle runde var det Katerina Jæger som stod for med 69 slag (-2).

Men også i jenteklassen skulle Oslo Golfklubb stikke av med sølvmedaljen, syv slag foran Stavanger Golfklubb som til slutt endte som nummer tre. Hjemmelaget Drammen endte på en fjerdeplass, ytterlige tolv slag bak.

 

Resultater gutter

Resultater jenter


Gutter

I gutteklassen hadde Fana Golfklubb etter dagens innledende foursomerunder klart å spise inn på Drammen sitt forsprang på seks slag, og før ettermiddagens fourballrunde var de to lagene plutselig i delt ledelse.

Andreas Lloyd Aronsen og Jarand Arnøy tok ansvar for Bergensklubben og leverte dagens beste foursomerunde på 71 slag, på par. Denne runden var i stor grad utslagsgivende for at det plutselig ble meget spennende i toppen, da Drammen kun klarte å svare med en sjetteplass (+4) som sin beste score, levert av Andreas Gjesteby og Fredrik Fossum.

Men senere på dagen skulle mye av spenningen forsvinne igjen.

Drammen var her helt suverene med Fredrik Fossum/Kristian Krogh Johannessen best i feltet med syv under, og Andreas Gjesteby/Carl Moserud på tredje med minus fire. Fana klarte kun å svare med to 71-runder, dagens 11. beste score. Dermed falt de tilbake til en andreplass i sammenlagtstillingen, og er nå 11 bak Drammen som ser ut til å kunne cruise inn til seier. Ytterlige fem slag bak Fana følger Oslo Golfklubb på en tredjeplass.

 

Jenter

Hos jentene ligger det an til noe mer spenning, men også her begynner lederen å få en liten luke. Bærum Golfklubb, anført av Olivia Hüllert og Annette Lyche ligger fem slag foran Oslo-jentene Nicoline Skaug og Elisabeth Haavardsholm. Men fem slag er på langt nær så mye som det høres ut som, og ting kan snu fort i lagspill – spesielt under de avsluttende singlerundene.

Hüllert og Lyche gikk formiddagens foursome på en under, best av alle jentene og fire slag bedre enn Oslo. Under fourballen senere på dagen byttet de to plass, da Oslo spiste innpå ledelsen med å gå to under par. 

Kampen om den tredje og siste medaljeplassen later til å bli mer jevn. Stavangerjentene Katerina Jæger, Marthe Wold og Karoline Woie er har 11 slag opp til Oslo og 16 til Drammen, men er kun et fattig slag foran Drammens hjemmelag, bestående av Cesilie Hagen og Trine Bronsta. Ett slag bak der igjen ligger Losby Golfklubb på en femteplass.

 

 

 

Runde 2 (fourball)

Men til tross for at de to favorittene er i tet er det fortsatt helt åpent i kampen om seieren. Drammens gutter hadde bygget seg opp en to slags ledelse til Fana- og Stavanger Golfklubb under formiddagens innledende foursome-runder.

På ettermiddagen  var det duket for fourballs, og Drammens to lag Andreas Gjesteby/Fredrik Fossum og Kristian Krogh Johannessen/Kevin Andre Wright noterte seg her for runder på 66 (-5) og 69 (-2) slag. Dette var rundens 5. og 13. beste score men sørget likevel for at de dro i fra i toppen, og er nå fire slag foran Stavanger Golfklubb og seks foran Fana.

Bærums gutter gjorde det klart best i fourballrundene etter at Mikkel Werring/Christen Leivestad og Jonas Dahl/Kristoffer Grøndahl endte med dagens beste og nest beste score med runder på henholdsvis seks og fem under par.

I jenteklassen er det nå tre slag som skiller Bærum på første og Oslo på andreplass. Oslo Golfklubbs Nicoline Skaug og Elisabeth Haavardsholm leverte den beste fourballrunden med 67 slag (-4), noe som sørget for at de byttet plass med Stavanger Golfklubb på resultatlisten. De dro samtidig innpå Bærum Golfklubb med ett slag. Lederne Olivia Hüllert og Annette Lyche gikk sin runde på tre under par. 

Også hos jentene har hjemmelaget mulighet til en topplassering. For øyeblikket ligger de på en fjerdeplass, syv bak Bærum.

 

Runde 1 (foursome)

De to lagene var på papiret forhåndsfavoritter, og begge innfridde under tirsdagens åpningsrunde på Drammen Golfklubb. I den innledende foursomerunden åpnet Olivia Hüllert og Annette Lucia Lyche med en runde på 73 slag, to over banens par. Etter åtte spilte hull lå jentene to under par med tre birdies og en bogey, men tapte noen slag på de siste ti hullene med fire bogeys. 

Hakk i hæl følger Stavanger Golfklubbs Marthe Wold og Katerina Jæger på en andreplass, to slag bak. Drammens hjemmelag ligger på en tredjeplass, ytterlige to slag bak. Her er det Cesilie Hagen og Trine Bronsta som er i aksjon.

I gutteklassen er det ikke uventet hjemmefavorittene Drammen som er i føringen. Her spiller Andreas Gjesteby på lag med Fredrik Fossum, og duoen åpnet med en solid 69-runde, to under par. Seks slag dårligere gikk lagkameratene Kristian Krogh Johannessen og Kevin Andre Wright, men det holdet likevel til en to slags ledelse på Fana og Stavanger Golfklubb. Gjesteby og Fossum gjorde til sammen fire birdies og to bogeys på sin runde, mens Johannessen og Wright noterte seg for tre birdies, tre bogeys og to leie dobbelbogeys.

 

Før turneringen

sTurneringen spilles fra 28. til 30 juni over fem runder totalt. I første runde skal spillerne gå ut i foursomes*, etterfulgt av fourballs** på andrerunden. Runde tre og fire spilles på samme måten med foursomes først og deretter fourball igjen. Torsdag avgjøres turneringen når spillerne skal spille individuelle singlerunder.

 

Gutter

Om man skal ta utgangspunkt i de nylige resultatene på Titleist Touren må nok hjemmelaget finne seg i å være forhåndsfavoritter. 

Andreas Gjesteby, Kristian Krogh Johannessen, Fredrik Fossum, Kevin Andre Wright og Carl Axerud utgjør laget som skal forsvare Drammens ære. Gjesteby og Krogh Johannessen er også lagkamerater på den norske juniorlandslaget som i fjor tok sølv under junior-EM i Tyrkia, og som på ny går for medalje i Tsjekkia 5. til 9. juli.

Sammen utgjør de nummer fire og fem på Titleist Tour Order of Merit, og er de eneste på guttenes deltagerliste med et samlet handicap på lavere enn null. Og Kristian Krogh Johannessen later til å ha prikket inn formen akkurat i rett tid – I helgen stakk han av med seieren i Titleist Tour i Moss.

 

Jenter

Bærum Golfklubbs Olivia Hüllert og Annette Lucia Lyche innehar de to øverste plassene på Titleist Tourens poengrangering, noe som gjør Akershus-klubben til en naturlig favoritt før norgesmesterskapet. Anette Lyche er forøvrig med på EM-laget i Sardinia, Italia. I likhet med guttene spiller også jentene 5. til 9. juli.

Også Stavanger Golfklubb har to spillere fra topp-ti på Titleist Tour OoM på sitt NM-lag – Katerina Jæger, som i helgen vant på Moss & Rygge, og Marthe Wold, som også er tatt ut til EM-laget.

Oslo Golfklubb stiller også sterkt med nummer fire på Titleist Tour OoM Nicoline Skaug og Elisabeth Haavardsholm. Av alle jentedeltagerne er det denne duoen som har det laveste samlede handicapet med +1,1.

Losby (gutter)- og Oslo Golfklubb (jenter) er regjerende mestre i turneringen.

 

*Foursome – Her slår man annenhvert slag på samme ball frem til ballen treffer hullet.

**Fourball – Spillerne spiller på hver sin ball helt til ballen går i hullet, men kun den beste scoren innenfor hvert lag på hvert hull blir tellende.