I 15 år var Tiger Woods spillutvikeren EA Sports sitt ansikt utad i deres populære golfspillserie «Tiger Woods PGA Tour». Etter at samarbeidet ble avsluttet i 2013, fortsatte EA Sports med et eget Rory McIloy-spill, men lunkne anmeldelser og lave salgstall gjorde at EA Sports kuttet ut satsingen etter et år.

Siden da har HB Studios sitt online-spill «The Golf Club» overtatt stafettpinnen som det ledende golfspillet på markedet. I den nyeste versjonen av spillet som ble lansert i august 2020, slo The Golf Club seg sammen med utvikleren 2K Sports med offisiell lisens fra PGA Tour. 

Siden da har spillet solgt 2,5 millioner eksemplarer, og i fjor offentliggjorde 2K Games at de har inngått samarbeid med Tiger Woods som skal fronte spillserien i årene fremover på vei inn i den neste generasjonen av spillkonsoller.

Bare noen uker etter nyheten offentliggjorde EA Sports at de selv var i gang med å utviklet et eget PGA Tour-spill igjen for første gang siden 2015. Også det blir designet for neste generasjons spillkonsoller, Playstation 5 og Xbox Series X og S – med planlagt lanseringsdato denne våren i forbindelse med The Masters.

(Artikkelen fortsetter under)

I månedene som fulgte offentliggjøringen, la EA Sports ut skjermbilder fra det kommende spillet på sin Twitter-konto, men i november kom de plutselig med en ny oppdatering, der det stod at lanseringsdatoen var forskjøvet.

Siden da har det vært helt stille fra den amerikanske spillutvikleren, før det omsider kom en ny melding på tirsdag. Og det var nedslående nyheter for dem som hadde gledet seg til å boltre seg på digitale versjoner av Augusta National og St Andrews:

«Opplev den neste generasjonen mesterskapsgolf. Kommer våren 2023» skriver EA Sports på Twitter, uten å gi noe mer informasjon.

Det eneste vi vet om EA Sports PGA Tour så langt, er at det inkluderer alle fire majorturneringene, inkludert Augusta National, samt alle banene i FedEx Cup-sluttspillet. I tillegg til PGA Tour er også LPGA-touren inkludert.

Det er ikke skrevet noe om hvilke kjente navn som er med i spillet, men med tanke på stjernestatusen han har fått, er det nok stor sannsynlighet for at vi vil få se en digital versjon av Viktor Hovland i spillet.

I mellomtiden får spillentusiaster heller glede seg til HB Studios PGA Tour 2k22, som sannsynligvis kommer i løpet av sommeren.