Australske Melbourne er så langt unna norske golfbaner som det er mulig å komme. Men i dag er verden liten, takket være internett. Små produsenter kan vise fram det de lager og tilby det for salg til golfere over hele verden. Mange av dem sprer seg kun via rykter på golfforum og blogger. Produksjon av kvalitetsprodukter i begrenset antall er noe golfere liker. Spesielt puttere engasjerer veldig. Enten du samler på dem eller velger å spille med dem, en flott laget putter er noe spesielt.

 

 

 

Kari Lajosi kan lage omtrent alt du vil med sin CNC maskin og håndverktøy. Tradisjonelle puttere i Anserstil er mest vanlig, men også store malletputtere og fantasifulle fasonger kan bestilles eller kjøpes fra nettsiden. Hvis du bestiller personlig putter kan du velge materialet og finish. Vanlig rustfritt stål er å foretrekke hvis pris og holdbarhet er viktig. For en spesiell stil kan du velge kobber eller damaskusstål, sistnevnte med særegne årringer i stålet. Skafttype, grep, vekt og headcover er også opp til deg.

 

 

 

 

Alt fra første utkast i dataprogrammet til montering av skaft og grep gjøres personlig av Kari Lajosi. Det er en annen filosofi enn masseproduksjonen av puttere hos de store merkene. Ikke at disse putterne er dårligere, men for noen vil det være viktig å ha en putter med personlig preg og stil. Golf har også alltid vært en sport der man setter pris på godt håndverk. Det er viktig at kunnskapen ikke dør ut.