En av de største har gått bort

Asbjørn Pettersen (1925-2017)

Publisert

Det er med stor sorg at vi må meddele at Asbjørn Pettersen døde mandag kveld på St. Olavs Hospital, 92 år gammel. Asbjørn var en ekte TGK-er som levde for klubben og klubbens medlemmer, og spesielt var han opptatt av Trondheim golfklubb sine juniorer. 

Asbjørn ble innmeldt i golfklubben 30 juni 1978, og var en ivrig golfspiller som spilte golf nesten daglig. Etter at han ble enkemann i 1992 begynte han på frivillig basis som starter/marshall på Sommerseter, og på slutten av 90-tallet ble det bygget en egen startbod til ham, som er den samme som står der i dag.

Han var kjent som «Asbjørn i bua» på folkemunne og har vært en bauta og institusjon for golfklubben og midtnorsk golf. Han ble utnevnt som æresmedlem i Trondheim golfklubb i 2008. På golftinget i Tromsø, i 2014, ble han hedret av Norges golfforbund med prisen for årets ildsjel foran en fullsatt sal som hedret han med stående applaus.

LES MER: – Jeg skal ikke bruke pengene på fest i byen

Deler av prisen var prispenger, og for Asbjørn var det helt naturlig å gi dette videre i sin helhet til klubbens juniorer. Utdelingen stod han selv for under juniorenes treningsleir i Alcaidesa, våren 2015.

Frivillighetsarbeid var ikke noe nytt for Asbjørn, han var veldig interessert i friidrett og hopp, og ryktene sier at han drev idrettsklubben i Kirkenes nærmest alene. Han har også en personlig rekord på 55 meter i hoppbakken.

Asbjørn Marius Johann Pettersen, som var han fulle navn, ble født og vokste opp i Alsvåg i Vesterålen, som ligger i Øksnes kommune. I 1945 startet han sin militære karriere i Bardufoss. Yrkesvalget førte ham blant annet til Kirkenes, der han traff sin kone Alice som da arbeidet som sykepleier. Sammen fikk de tre barn. I 1953 flyttet familien til Bodø før Asbjørn til slutt ble stasjonert som etterretning- og sikkerhetsoffiser på Gråkallen i Trondheim. Gjennom sitt lange yrkeskarriere i militæret utviklet han en stor interesse for de forskjellige flytypene i det norske flyvåpenet.

Asbjørn har flydd alle militære fly som Norge har hatt siden 1945, unntatt F16.

Teksten er hentet med godkjenning fra Trondheim golfklubb sin hjemmeside.

Powered by Labrador CMS