Det er med stor sorg at vi må meddele at Asbjørn Pettersen døde mandag kveld på St. Olavs Hospital, 92 år gammel. Asbjørn var en ekte TGK-er som levde for klubben og klubbens medlemmer, og spesielt var han opptatt av Trondheim golfklubb sine juniorer. 

Først opp og sist hjem. Asbjørn hadde som regel – men ikke alltid
– stålkontroll på hull 1. Foto: Trondheim GK

Asbjørn ble innmeldt i golfklubben 30 juni 1978, og var en ivrig golfspiller som spilte golf nesten daglig. Etter at han ble enkemann i 1992 begynte han på frivillig basis som starter/marshall på Sommerseter, og på slutten av 90-tallet ble det bygget en egen startbod til ham, som er den samme som står der i dag.

Han var kjent som «Asbjørn i bua» på folkemunne og har vært en bauta og institusjon for golfklubben og midtnorsk golf. Han ble utnevnt som æresmedlem i Trondheim golfklubb i 2008. På golftinget i Tromsø, i 2014, ble han hedret av Norges golfforbund med prisen for årets ildsjel foran en fullsatt sal som hedret han med stående applaus.

LES MER: – Jeg skal ikke bruke pengene på fest i byen

Deler av prisen var prispenger, og for Asbjørn var det helt naturlig å gi dette videre i sin helhet til klubbens juniorer. Utdelingen stod han selv for under juniorenes treningsleir i Alcaidesa, våren 2015.

I 2014 ble Asbjørn hedret på golftinget som «årets ildsjel». Foto: Trondheim GK

Frivillighetsarbeid var ikke noe nytt for Asbjørn, han var veldig interessert i friidrett og hopp, og ryktene sier at han drev idrettsklubben i Kirkenes nærmest alene. Han har også en personlig rekord på 55 meter i hoppbakken.

Asbjørn Marius Johann Pettersen, som var han fulle navn, ble født og vokste opp i Alsvåg i Vesterålen, som ligger i Øksnes kommune. I 1945 startet han sin militære karriere i Bardufoss. Yrkesvalget førte ham blant annet til Kirkenes, der han traff sin kone Alice som da arbeidet som sykepleier. Sammen fikk de tre barn. I 1953 flyttet familien til Bodø før Asbjørn til slutt ble stasjonert som etterretning- og sikkerhetsoffiser på Gråkallen i Trondheim. Gjennom sitt lange yrkeskarriere i militæret utviklet han en stor interesse for de forskjellige flytypene i det norske flyvåpenet.

Asbjørn har flydd alle militære fly som Norge har hatt siden 1945, unntatt F16.

Teksten er hentet med godkjenning fra Trondheim golfklubb sin hjemmeside.