Etter å ha endelig kommet seg under par i tredjerunden, hadde Marita Engzelius et optimalt utgangspunkt for å avansere til trinn to av Q-school, som slår i gang 9. oktober.

Fredag hadde hun råd til en avslutning på 74 slag, hennes første runde over par denne uken. Dermed falt hun fra 16. til 23. plass, men det betyr lite når hun fikk den viktigste jobben gjort. 

Landslagstrener Jonas Lilja oppdaterer fra sidelinen:

Marita klar for steg 2! I dag ble en virkelig «par»-dag. Flaggene stod vanskeligere, banen var bløt og spiltes lengre, pluss at slagene ikke satt 100 prosent i dag. Målet med dagen var å spille sikkert og ta vare på de sjansene hun fikk. Statistikken viser også at hun i dag var 10,1 meter fra flagget i snitt, vilket er absolutt lengst på de fire dagene. Dessverre kom aldri flyten på greenene i gang i dag, så det ble vanskelig å ta vare på sjansene hun skaffet seg. Dagen i dag inneholdt 16 par og to bogeys.

Det har vært fantastisk gøy å se Marita spille så modig og målrettet. Hun har en herlig innstilling både på og utenfor banen, hun er først ut på banen om morgenen, og forlater den ofte helt sist av alle. Marita har under denne uken vist at hun kan spille i angrepsmodus, men også med tålmodighet og at det går an å kjempe ballen i hullet med rett innstilling. Hun er bestemt på det hun holder på med, og jeg er overbevist om at hun kommer til å løfte spillet sitt ytterligere i løpet av kort tid, skriver Lilja til Norsk Golf.

 

– – – – – – 

 

Runde 3

Marita Engzelius klarte cuten med god margin i det første leddet av LPGA-kvaliken, og ligger på delt 16. plass før siste runde.

Landslagstrener og caddie for anledningen, Jonas Lilja oppsummerer runden overfor Norsk Golf:

Endelig rød score! Marita fortsatte i dag sitt stabile sill, og fikk i dag litt mer ut av spillet enn tidligere dager. Hun kom inn på 70 slag (-2), og er totalt -2 etter tre dager. Marita er i dag utrolig bra med sine innspill. Hun treffer 14 greener og er i snitt 4,2 metter fra flagget på disse. Hun har fem innspill innenfor tre meter. Hun skaper mange sjanser og putter ofte for birdie. 

Vi fortsetter etter runden i dag med å jobbe hardt med hennes putting, og også utslagene som er veldig avgjørende her. Marita gjør 5 birdies, 11 par, 1 bogey samt 1 dobbelbogey. Det er viktig å treffe fairway og greenene på denne banen, ettersom bermudaroughen er veldig tjukk, og ballen havner ofte dypt nede i den. Nå venter vi på tordenvær som skal komme inn på ettermiddagen, og i morgen er prognosen 50% sjanse for regn.

– – – – – 

 

Runde 2

Marita Engzelius deler 25. plassen i det første leddet av Q-school-kvaliken til LPGA-touren, og er med det klar for de to siste rundene.

Marita spilte i dag Champions Course, og kom atter en gang inn på 72 slag, etter å ha avsluttet runden med å chippe ballen i hullet på det 18. hullet. I motsetning til åpningsrunden hvor Marita aldri var over par, var hun onsdag aldri under par.

Landslagstrener Jonas Lilja, følger Marita som caddie denne uken. Til Norsk Golf skriver han:

– En fantastisk avslutning på en dag der hun måtte kjempe mye. Marita fortsetter å vise stabilt langspill, selv om hun måtte grave dypere i dag enn i går. Etter å ha spilt denne banen to ganger så er det en viss usikkerhet på de ujevne greenene (hullede greener for lufting). Vi visste at det var viktig å lære seg hastigheten så fort som mulig for å bli trygg på greenene, men etter en treputt på det første hullet ble ikke usikkerheten mindre.

Videre forteller han:

– Siden jobbet hun veldig bra med å stole på de beslutningene hun tok på green, og det ga resultater. Jeg var at Marita har lavere scorer i kroppen, og med litt bra putting nå og trening med fokus på speeden på greenene er jeg overbevist om at scoren hennes kommer til å bli rød. Jeg må også si at det var fantastisk å se en golfer krige som Marita. På det siste hullet tror hun at hun er +2 og trenger en birdie for å klare cuten. Hun misser green på innspillet, men ser aldri noe annet alternativ enn å senke chippen, noe hun også gjør. En herlig innstilling. Nå ser vi frem mot to nye spennende dager!

Moria Jutanugarn leder turneringen på ni under par, ett slag foran Jaye Marie Green og Garrett Phillips.

– – – – – – 

 

Runde 1

Marita Engzelius ligger på en sterk 19. plass etter åpningsrunden av det første leddet av Q-school-kvaliken til neste års LPGA-tour.

Årets norgesmester for kvinner, Marita Engzelius (Oslo GK) startet tirsdag den første delen av jakten på en plass med Tutta & co. på LPGA-touren i 2013. Når 150 av de 240 deltagerne er ferdigspilt, er Engzelius oppe på en høyst respektabel 19. plass.

Enzelius åpnet med en runde på par på Daytona Beach-banen i Florida, og ligger med det syv slag bak lederen Rachel Rohanna, fem bak en plass på pallen, og to bak topp-10. Det er de 70 beste og like som klarer cuten, og siden får de 60 beste videre til neste steg. Topp-60 ligger i skrivende stund på to over par, to slag bak Engzelius.

– Marita startet kvalet overbevisende. Etter 10 par, fire birdies og fire bogeys kom hun inn på par. Startfeltet er fullt av dyktige amatører og proffer. Marita spilte meget stabilt i dag. Hun er i snitt 7,9 meter fra pinnen på sine innspill. Hun har fire innspill innenfor tre meter. Dette viser at hun har bra kontroll på spillet sitt. Nå er det trening med fokus på putting. Får hun i noen lengre putter i morgen har hun muligheten til en lav score, oppdaterer landslagstrener, og caddie for anledningen, Jonas Lilja på SMS til Norsk Golf.

Det skal totalt spilles tre trinn av Q-school før det blir avgjort hvem som kan stemple LPGA-billetten til neste sesong. Ukens turnering spilles over fire runder fordelt på like mange dager. Trinn 2 av kvalifiseringen spilles fra 9. til 12. oktober, før finalen går av stabelen fra 28. november til 2. desember.