I et presseskriv forteller Engzelius om smertene som startet i underarmen- og håndleddet allerede fem uker før Q-School. Hun sliter med senebetennelse, og står i fare for å misse sesongstarten på neste års Symetra Tour.

 

«Jeg hadde god tid og forsøkte å lytte til kroppen. Jeg minsket ikke treningstimer, men jeg minsket range- og wedge trening til det minimale. Jeg iste ned håndledd og underarm flere ganger om dagen og begynte på betennelsesdempende medisiner. Etter en ukes tid, da smertene fortsatt var der, gikk jeg til behandlinger.

 

Smertene ga seg ikke og jeg valgte til slutt å ignorere dem. Jeg ville helst ikke tenke på eller snakke om smertene – jeg skulle klare Q-School, med eller uten smerter. Jeg fortsatte med begrenset treningsmengde på rangen og jeg kuttet helt ut wedge- og bunkertrening da dette var det mest smertefulle. 

 

Jeg har spilt veldig bra i år og spillet har bare blitt bedre og bedre. På Q-School så jeg dessverre slag jeg ikke har sett tidligere i år. Det var som om kroppen hadde fått nok og bestemt seg for ikke å treffe bakken for å unngå smerter. Jeg kjempet imot og diskuterte ikke smertene med familie, andre spillere eller caddie (for jeg hadde ikke smerter, ikke sant Marita?). Jeg trengte ikke en unnskyldning for at spillet ikke var der, slike tanker gir aldri resultater.

 

Jeg har skjønt i ettertid at underbevisstheten min under selve kvalet, hadde større påvirkningskraft enn jeg ville innse. Kroppen ville ikke at jeg skulle treffe bakken for da var smertene sterkest.

 

Da jeg kom hjem til Norge fikk jeg tatt MR. Jeg gjorde dette for å forsikre meg om at jeg kun hadde en vanlig betennelse og ikke noe annet. Dessverre var ikke dette tilfellet. Væskeansamling og hevelser inne i to av håndrotsbena i håndleddet og i tillegg en kraftig senebetennelse. Jeg har blitt fortalt at hadde jeg fortsatt å trene nå, hadde jeg dratt på meg et tretthetsbrudd. Konklusjonen var at for å få de skadene jeg nå har pådratt meg, må jeg ha utsatt håndleddet for en god del juling. 

 

Legen er litt usikker på hvor lang tid restitusjonen vil ta, men håndleddet skal først ha to uker med fullstendig ro. Deretter skal vi analysere på nytt. Benbrudd krever normalt seks uker, mens senebetennelsen kan ta opp mot tre måneder. Slik jeg har forstått det, er benskaden det viktigste å få på plass før jeg kan begynne å trene golf. Med kun senebetennelse, kan jeg trene en viss mengde. 

 

Jeg håper at dette går så fort som mulig, men dette er noe jeg må ta på alvor. Jeg har dessverre nå innsett at jeg ikke får den oppladningen til 2015-sesongen jeg hadde planlagt. Jeg må heller lade opp på andre måter og gjøre det beste ut av hver dag for å bli fortest mulig frisk!