Dermed stod avslutningen på årets europamesterskap dessverre i stil med resten av turneringen. Jentene spilte B-puljematch i kamp om 11. plassen mot Sveits, og vant til slutt 3-2. Maria Tønnessen, Julie Lied og Nicoline Skaug vant sine matcher av de norske jentene, og mest imponerende var Skaug sin seier som ble ferdig allerede på det 15. hullet med 5&4-seier.

 

England viste klasseforskjell

For kvinnene skulle sluttresultatet også bli 3-2, bare i motsatt favør. Slovenia ble til slutt for sterke, og dermed kom Norge nest sist i C-puljen, kun foran Russland. 

– Damelaget gjorde et tappert forsøk og spilte god golf i dag. Riktignok ble det tap for Slovenia som hadde en kjempegod dag på banen, sier sportssjef i NGF, Frode Scheie til Norsk Golf.

I gutteklassen var det match mot stornasjonen England, og britene viste virkelig hvor sterke de er. De norske gutta ble banket 5-0 etter at britene briljerte med fantastisk spill, og endte med det på en 12. plass.

– Guttene fikk en golfleksjon av de sjeldne mot et fantastisk godt engelsk lag. Vetle Marøy sin match mot Toby Tree for eksempel startet med tre birdies til hver på de første fire hullene. Uoffisielt gikk Vetle -4 og Tree -7. En fryd å se dem spille. Guttene kjempet bra, men i den matchen var engelskmennene klart best, sier Scheie.

Både Andreas Gjesteby og Kristoffer Ventura var forøvrig tilbake i aksjon, etter at de fredag begge ble matforgiftet.

 

– Må trene hardere og bedre

Også i herreklassen skulle det bli 12. plass etter et knusende nederlag hvor Danmark slo Norge med 4-1. Kun Mikkel Bjerch-Andresen/Ole Ramsnes vant sin match.

– Herrene utkjempet en durabelig fight i «slaget om Norden», men kom litt bakpå tidlig og klarte aldri å innhente seg igjen. Det er moro for sporten med nye nasjoner som kommer opp, men samtidig et varsku om at man må trene hardere og bedre for å ha en reell sjanse om internasjonal suksess, avslutter Scheie.