I ledelsen for første gang denne sesongen, gjorde Tiger det samme som sist gang han startet en runde med ledelsen – han gikk over par.

Tiger fikk en verst tenkelig start på sin runde, og gjorde tre bogeys på de tre første hullene. Og han maktet aldri å hente seg inn igjen. På en dag med lave scorer i feltet klarte Tiger kun to birdies, mens det til slutt ble hele fem bogeys. Da runden var omme måtte han signere for en score på 75 (+3), og kunne konstatere at han hadde falt fra ledelse til delt 8. plass. Tiger skulle helst sett at han stod på stedet hvil under «moving day» i Sydney, men i stedet er han nå seks slag bak John Senden i tet.

Dette er kun den tredje gangen siden Tigers siste seier for to år siden at han startet en runde i ledelsen. Og det var også tredje runden hvor han fulgte opp med en score over par. Fra å være favoritt før helgen har han nå oddsen mot seg – kun en gang tidligere har han vunnet etter å ha vært seks slag eller mer bak før avslutningsrunden, og det var nesten 14 år siden i Thailand.

– Jeg hadde en forferdelig start. Runden burde ha vært en enkel 71. Jeg spilte par-5-hullene dårlig. Om jeg hadde klart det, og senket noen putter hadde det plutselig vært en runde på en eller to under. Men jeg klarte ingenting i dag. Det er aldri gøy å slå 75, sa Tiger i presseboksen etter runden.

Frustrasjonen hans var merkbar. På det 11. hullet hooket han driven langt venstre under et furutre. Mens han så etter en vei ut tilbake til fairway sa han til en fotograf som stod i slaglinjen «kan du se til h****** å passe deg?».

Tiger er Tiger, og han gir aldri opp, og han tror fortsatt at muligheten til å vinne er der i søndagens avslutningsrunde.

– Jeg må spille bra på front nine. Alt kan skje på back nine på denne banen. Hvis jeg kan notere meg for en lav score kommer jeg til å være i nærheten, forklarer han.

Kilde: golf.com