– Jeg reiser til India på mandag og er klar for første Ladies European Tour-turnering på en stund, bekrefter Daffinrud til Norsk Golf.

Hero Women’s Indian Open spilles fra 23. til 25. oktober, og blir hennes første LET-turnering på fem måneder. Daffinrud har gått glipp av de åtte siste turneringene på Ladies European Tour.

– Jeg har den siste tiden vært i Spania for å trene og for å sjekke om håndleddet takler mer normale mengder med trening og spill. Etter en liten test-turnering her nede er jeg klar for turneringspill igjen, og reiser allerede til India til uken. Jeg er veldig gira på å komme meg tilbake og jeg drømmer om å spille turnering igjen. Det er godt å endelig ha fått litt fremgang, sier Daffinrud til Norsk Golf.

Skadet i over fire måneder

Jeg er veldig gira på å komme meg tilbake og jeg drømmer om å spille turnering igjen. Det er godt å endelig ha fått litt fremgang

Tonje Daffinrud

De siste månedene har vært en tålmodighetsprøve for Team Norway-spilleren. Hun måtte trekke seg fra LET Access-turneringen i Drøbak den første uken i juni på grunn av kraftige smerter i håndleddet, og fikk beskjed om at armen måtte få seks uker hvile. I midten av juli kom gladnyheten om at gradvis hadde begynt opptreningen igjen, men tilbake i trening kjente hun smerter umiddelbart.

Etterhvert som ukene har gått, har Tønsberg-jenta blitt tvunget til å ta stilling til dillemmaet om hun skal søke om medisinsk fritak, såkalt «medical exemption» eller ikke. Ved å gjøre det er hun garantert samme kategori på neste års Ladies European Tour. Det som kompliserer situasjonen er at hvis hun spiller bare én turnering til i år, mister hun retten til dette fritaket.

I skadeperioden har hun falt fra 32.-til 74. plass på tourens pengeliste. Det er topp-80 ved sesongslutt som fornyer Ladies European Tour-kortet. Men for Daffinrud har valget vært klart:

– For det første er det stor sjans for at jeg allerede har spilt inn nok penger til å få kategori 5 for neste år (topp-80 på rankingen). Men for å bli tellende må jeg ha spilt 6 turneringer og jeg har nå bare spilt fem. For det andre er det jo faktisk tre turneringer igjen og jeg har stort tro på at jeg klarer å få inn nok penger på de, sier Daffinrud til Norsk Golf.  

Det jo faktisk tre turneringer igjen og jeg har stort tro på at jeg klarer å få inn nok penger på de

Tonje Daffinrud

– Jeg kommer til å spille India, Kina og Dubai hvis alt går etter planen. Målet er å komme tilbake med fullt fokus på å vinne turneringer. Jeg er selvfølgelig spent på hvordan turneringsformen er, men har en god følelse etter noen dager i Spania, avslutter Daffinrud.

Turneringene i Kina og Dubai spilles henholdsvis 6.- til 11. november og 9. til 12. desember.