Det melder europeantour.com.

Open de Espana spilles fra 14. til 17. april, med Sergio Garcias stiftelse som hovedsamarbeidspartner. Turneringen blir den første i European Tours 2016-sesong som spilles på europeisk fastland.

– Jeg er stolt over at turneringen skal spilles på Valderrama, som uten tvil er en av de beste banene, ikke bare i Europa, men i hele verden, og med en rik historie, sier Sergio Garcia, som vant på Valderrama sist det var en europatour-turnering der i 2011.

Valderrama viser at en bane ikke behøver å være lang for å være vanskelig. Til tross for optimale værforhold, gikk cuten i 2011 på hele 10 over par – høyest på touren den sesongen.

Valderrama har tidligere arrangert Andalucia Masters, Volvo Masters, Ryder Cup og to WGC-turneringer. Dette blir imidlertid første gang klubben arrangerer det åpne spanske mesterskapet.

Sergio Garcia føyer seg inn i rekken av den stadig voksende listen over spillere som ønsker å involvere seg direkte i turneringer. Rory McIlroy fronter Irish Open i mai, Paul Lawrie er vert for Saltire Energy Match play i augusta, og Ian Poulter overtar som vertsoppgaven til Ian Poulter i British Masters til høsten.