«For 40 år siden gikk jeg på 67 på Bogstad, i dag gikk jeg på 66. I år er jeg da 67 år gammel, akkurat i dag, og her er scorekortet. Seks birdier, resten par, 66. YES!», jubler Ramnefjell i en video publisert på Oslo Golfklubb sin Facebook-profil.

Runden ble spilt i forbindelse med en senior-turnering på Bogstad, og 66-runden fra tee 54 holdt ikke overraskende til en overlegen seier.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Asbjørn Ramnefjells imponerende scorekort fra onsdagens senior-konkurranse på Bogstad. (Skjermdump: Golfbox)

Å score lavere enn alderen er utvilsomt en av de mest imponerende prestasjonene man kan gjøre som golfspiller, og Ramnefjells bragd blir ikke noe mindre når man tar i betraktning at han for bare tre uker siden var sengeliggende med en muskelskade i låret, som han pådro seg under en båttur i kraftig sjø.

Den siste uken har han imidlertid vært på bedringens vei, og nå har han for alvor vist hvorfor uttrykket «beware of the injured golfer» eksisterer. 

– Det gikk unna i dag, ja! smiler han når Norsk Golf prater med ham.

Han irettesetter oss likevel litt når vi gratulerer han med ny personlig rekord på Bogstad.

– Golfutstyret har utviklet seg ganske mye siden 67-runden min i 1977, sier han ydmykt.

Ramnefjell sier at han hadde godfølelsen da han slo ut om morgenen. To dager tidligere hadde han nemlig spilt på Oslo GK med en gammel kamerat, og klinket til med en runde på par.

Den runden kunne likevel ikke måle seg med det han vartet opp med på onsdag.

– Runden begynte rolig og fint, før jeg gjorde tre birdies fra hull 5 til 9. Da så det virkelig bra ut, og på back-nine bare fortsatte det, forteller Ramnefjell, som per dags dato står oppført med imponerende 1,7 i handicap i Golfbox.

Krysser fingrene for at kroppen holder i helgen

Ramnefjell sier at nøkkelen til at han har klart å holde golfen ved like hele karrieren, er jevnlig med trening, mosjon og instruksjon.

Jeg råder alle til å bruke en trener en gang i blant, for hvis man trener feil, risikerer man bare å gjøre vondt verre

Asbjørn Ramnefjell

– Jeg hadde en periode for fem-seks år siden hvor jeg spilte dårlig og det «raknet litt». Da tok jeg kontakt med trener Darren Webster-Clarke, og jeg begynte å trene målrettet sammen med ham. Etter hvert gikk jeg fra å være en 4-5-handicaper som scoret høyt på 70-tallet til å komme meg rundt to i handicap og score lavt på 70-tallet. Og jeg fikk tilbake de samme balltreffene jeg hadde da jeg var yngre.

– Hvilke råd vil du gi andre som ønsker å forbedre golfen sin?

– Sørg for å ha en fin rytme, ikke sving for hardt, og bruk mye tid på nærspillstrening. Jeg råder også alle til å bruke en trener en gang i blant, for hvis man trener feil, risikerer man bare å gjøre vondt verre. Både golfsvingen og kroppen må vedlikeholdes.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Asbjørn Ramnefjell håper det vonde beinet tillater ham å fullføre senior-NM i helgen. Her med Anna Dønnestad og Trond Haug etter seieren i senior-NM i 2011, hans fjerde av totalt syv titler. (Foto: Solastranden GK)

Ramnefjell har vunnet senior-NM hele syv ganger, mer enn noen annen norsk herrespiller. Onsdagens 66-runde burde bety at han er en solid favoritt i helgens senior-NM på Asker Golfklubb, men hovedpersonen selv er mest spent på om han klarer å fullføre turneringen.

– Runden i dag ble gjennomført med golfbil, men jeg har fått et foreløpig nei til å bruke golfbil under senior-NM, så jeg håper jeg kan klare å gå uten å bryte. Hvis jeg ikke får brukt golfbil, planlegger jeg å feste en stol til den elektriske trallen min, slik at jeg kan få satt meg ned og hvilt litt innimellom.

– Jeg kan gå 40-50 skritt uten å kjenne noe som helst, men her om dagen gikk jeg 400 skritt, og da måtte legge meg nedpå da jeg kom tilbake. Men det går fort fremover, og det blir bedre og bedre for hver dag. Under golfrunden på Bogstad på mandag gikk jeg hele hull 15 uten golfbil, og det gikk fint. Det mest spennende før helgen blir om beinet holder, sier Ramnefjell.

Og hvis det går fint, er det ingen tvil om at han går for senior-NM-triumf nummer åtte.

– Jeg har troen, jeg er fortsatt «competitive!».

Ramnefjell startet golfkarrieren i 1967, og var i en årrekke fast inventar på landslaget. Han har representert Norge i både europa- og verdensmesterskap, og deltok i norgesmesterskapet fra 1967 til 2002, hele 36 ganger på rad. Han har også mottatt NGFs utmerkelse «Elitemerket» basert på gode resultater gjennom en lang karriere.

I tillegg til å være en golfer som spiller skjorta av de fleste, kjenner nok mange også til Ramnefjells navn som redaktør av nettsiden golfsiden.no, hvor han selv også er en aktiv debattant og moderator på det tidsvis temperamentsfylte diskusjonsforumet.

Vi i Norsk Golf gratulerer Asbjørn både med dagen og en fantastisk golf-prestasjon!