2010 var et fantastisk år for golfsporten, med spektakulære turneringer og resultater, nye kanoner som sto fram, gamle som falmet – kort og godt det meste en verdenssport skal inneholde.

2011 blir et like spennende år, særlig fordi det skjedde så mye i fjor. Her er fem navn og historier golfverdenen vil følge med på i året som kommer:

MARTIN KAYMER
26-åringen fra Tyskland fikk sitt store gjennombrudd i 2010 da han vant sin første majorturnering (PGA Championship). Han var en del av det vinnende Ryder Cup-laget, han vant Dunhill Links på St. Andrews og gikk helt til topps på Race to Dubai. Utfordringen for Kaymer vil nå være å bygge på sin usedvanlige suksess.

Han er også en del av gjengen som jager den forjettede førsteplassen på verdensrankingen, en kamp som vil få mye fokus i 2011. Kaymer forhaster seg imidlertid ikke. I et intervju like før jul sa han at det eneste målet han har for 2011, er å sette et hole-in-one. Det har han nemlig ikke klart ennå.

GRAEME MCDOWELL
På samme måte som for Kaymer, er 2010 et år Graeme McDowell aldri kommer til å glemme. 31-åringen fra Nord-Irland sikret seg sin første majortittel (US Open). Det var første gang på 40 år en europeer klarte å vinne den tittelen. Men det bare utgjorde startskuddet for GMac.

Han avgjorde Ryder Cup til Europas fordel i sin kamp mot Hunter Mahan. Totalt fire titler ble det på McDowell, og den siste sikret han seg i spekatulær stil. Han vant Chevron World Challenge i duell med Tiger Woods, etter å ha senket svært lange putter både for å sikre omspill og for å vinne omspillet.

For sine prestasjoner i 2010 ble McDowell hedret med en MBE – Member of the British Empire – av Dronning Elizabeth II.

DE UNGE
2010 vil også bli husket som et år da en rekke nye unge golfstjerner tok skrittet fram. 21-årige Rory McIlroy tok sin første PGA-tittel i Quail Hollow Championship i februar. Hans sisterunde på 62 slag kommer det til å bli snakket om en stund. Han endte blant de fem beste både i USPGA Championship og The Open, noe som bekreftet at McIlroy har det som skal til for å være i verdenstoppen.

22 år gamle Rickie Fowler imponerte også i stor stil, selv om han ikke vant på PGA-touren. Det ble imidlertid en rekke topp-plasseringer, og han viste storhet under Ryder Cup. Han ble også kåret til årets nykommer på den amerikanske topp-touren.

Seung-Yul Noh vant pengelisten på den asiatiske touren, i tillegg til at han tok sin første tittel på Europatouren. Og det selv om han ennå ikke har steget ut av tenårene.

19-årige Ryo Ishikawa fortsatte sin gode form på den japanske touren, der han vant tre ganger. På en av rundene gikk han på vanvittige 58 slag, den laveste scoren i tourens historie.

På Europatouren gjorde Matteo Manassero sitt inntog i 2010. Han ble profesjonell i mai, og det tok ikke lang tid før 17-åringen tok sin første seier. Det skjedde i Castello Masters. Han tok også en andreplass i Hong Kong Open, og ble kåret til årets nykommer på Europatouren.

LEE WESTWOOD
Det blir spennende å se hva Lee Westwood kan klare å følge opp med i 2011. 2010 var året da han detroniserte Tiger Woods som verdens beste golfspiller, mye takket være sin fantastisk stabile form. Han spiller alltid bra. De store seirene har imidlertid uteblitt, og han har ennå ikke vunnet en major.

Men han var jammen nære på. Han ble nummer to både i Masters og The Open. Hadde det ikke vært for Phil Mickelson rakettform på den siste dagen i Masters, ville Westwood ha vunnet. Men Westy er klar for å vinne i 2011.

– Jeg har vært nærme. Jeg har gitt meg selv gode sjanser, og jeg girer meg opp til majorturneringene, sa han nylig.

TIGER WOODS
Nærmere forklaring trengs egentlig ikke, med tanke på året han har lagt bak seg. Hvis vi ser bort fra alt som skjedde utenfor golfbanen, mistet han førsteplassen på verdensrankingen, og han gikk gjennom hele 2010 uten å vinne. Spørsmålet alle stiller seg, er om tiden da Tiger dominerte i stor stil, er over.

Tiger brukte store deler av fjoråret til å gjøre om på svingen sin, og det var gode tegn mot slutten av sesongen. Men 2011 blir året der vi får svar på om han fremdeles er verdens udiskutabelt beste golfspiller, slik han har vært i så mange år.