Kølletilpasning blir stadig mer populært – skaft, køllehode og grep skreddersys etter hver enkelte spillers sving. Men hva med baller? Bridgestone sitt konsept Ball Fitting gir deg muligheten til å finne den ballen som passer best for deg.

 

Ved hjelp av en Science Eye-maskin, bestående av tre høyhastighetskameraer måles sidespinn, underskru, utgangsvinkel og komprisjon av ballen – verdier som er avgjørende for hvor langt man slår ballen.

 

 Først slår du fem-seks slag med ballen du vanligvis bruker. Basert på snittverdiene disse slagene gir, blir du anbefalt en ball som passer din sving optimalt. Først slo undertegnede seks slag med ballene jeg vanligvis spiller, der det viste seg at en høy utgangsvinkel med driveren gjorde at jeg tapte mye lengde. 

 

Jeg ble så anbefalt en Bridgestone B330S, og etter noen slag var resultatene umiddelbare. Til tross for en noe lavere svinghastighet på enkelte av slagene, gjorde den forbedrede utgangsvinkelen og lavere spinnverdiene på slagene at jeg umiddelbart fikk ti meter ekstra lengde. 

 

Salgssjef i Chrisco Golf, Fredrik Lind sier spesialtilpasning av ballene kan ha mye for seg, både for elitespillere og amatører som sliter med lengdene.

 

– Mange amatører kjøper tourballer med for mange lag. Problemet med disse er at man ikke får komprimert ballen ordentlig om man ikke har høy nok hastighet på køllehodet. Da anbefaler vi baller med færre lag.

 

Baller med ett eller to lag har ofte en hard følese i balltreffet, men de nye Bridgestone-ballene er derimot mykere.

 

– Med et mykt urethan-cover, slik som i blant annet Titleist sine Pro V1-baller vil treffet likevel kjennes mykt, og man vil ikke miste noe følelse rundt green, sier han til Norsk Golf.

 

Les også: Demomesse på Fornebu i helgen

 

Du kan selv prøve Bridgestones Ball Fitting på helgens golfmesse på Fornebu, eller se www.ballfitting.no for foreløpige demo-datoer andre steder i landet.