NM 2024 // FUNKSJONSHEMMEDE OG DØVE

Fjæraa og Røren til topps: – Det er stort å vinne NM

Fredrik Fjæraa var fullstendig overlegen i NM for funksjonshemmede. Ole Røren var omtrent det samme i klassen for døve under årets Norgesmesterskap på Oslo Golfklubb.

Trygve Toskedal Larsen (t.v.), Fredrik Fjæraa, Andreas Anisdahl Jonson.
Publisert

– Det er alltid stort å bli norgesmester. Det vil det alltid være, sier Fredrik Fjæraa fra Gamle Fredrikstad GK etter sitt femte strake NM-gull for funksjonshemmede.

Norges ubestridt beste paraspiller var som ventet utilnærmelig på Bogstad. Han gikk ut på sisterunden med en solid ledelse, og økte bare forspranget. Etter runder på 76 og 84 slag, endte han på +16 totalt. 

Gullgrossisten vant til slutt med hele 26 (!) slags margin til nestemann på resultatlisten, Trygve Toskedal Larsen (93-93 slag) fra Elverum GK, som snek seg foran Andreas Anisdahl Jonson (100-87) fra Oppegård GK etter drama på det siste hullet.

Feil på siste green

Jonson slo et perfekt innspill, men hadde dessverre slått på ballen til Fjæraa, som heller ikke oppdaget feilen i tide. Resultatet var to straffeslag på den siste greenen.

– På slutten var det rett og slett bare tomt i hodet, sier en hoderystende Fjæraa, som på ingen måte tok lett på seieren.

– Jeg var storfavoritt til å vinne, men det skal spilles, sier han. – Hadde jeg spilt som på siste ni hele veien, og de andre hadde hatt dagen sin, så kunne det fort blitt kamp.

– Det betyr at du stiller opp i NM neste år også?

– Ja, nå har jeg tatt fem på rad. Så vi får prøve å gå for ti da, sier Fjæraa og smiler. For innerst inne håper han at flere av paraspillerne i Norge kan utvikle seg til høyere nivå.

Håper på utfordrere

– Jeg håper at det snart kommer noen og utfordrer meg. Det hadde vært bra for paragolfen, sier den suverene vinneren.

Ole Røren tok gullet i døve-klassen.

I klassen for døve var det bare to deltagere, men det tar verken bort æren eller gleden. Ole Røren fra Drammen GK var nesten like suveren som Fjæraa. Med runder på 88 og 83 slag endte han på +27 totalt – hele 15 slag foran Ole Theodor Sponhaug fra Vestfold GK. 

Se seiersintervjuet med Ole Røren: 

Her er resultater for funksjonshemmede 

Her er resultater for døve

Powered by Labrador CMS