Ni spillere innenfor ett enkelt slag. Å si at ingenting er avgjort har aldri passet bedre.

 

Det hadde vært ti om ikke Scott Stallings hadde slått et håpløst feilslag som førte til at han prøvde å krysse en ravine på nesten 300 meter på hull 18. Godt å se at alle kan gjøre feil.

 

Kun to spillere gikk over par i dag, og kun en er over par etter to runder. Menig Bae Sang-moon hadde mulighet til å gå i ledelse med -12 på dagens siste hull. Den forsvant med en dårlig pitch og altfor lang birdiemulighet. Den samme muligheten hadde Russell Henley, men han kom opp kort etter et bunkerslag.

 

Det betyr at fire spillere deler ledelsen på -11. Jimmy Walker, Russell Henley, Bae Sang-moon og kortslående Zach Johnson. Man kan godt si at lengde betyr så mye, men lille Zach fra Cedar Rapids vant her i 2014 og er på gang igjen nå. Han er ikke spektakulær, bare maler på og scorer godt. I fotballens verden hadde han vært en irriterende back som løper og løper og aldri er mer enn en halvmeter fra deg. På mandag kan Zach ta to på rad på Kapalua, en knallsterk prestasjon. Fjorårets seier var hans eneste i sesongen.

 

Dagens beste runder var -7 fra Hideki Matsuyama og Charley Hoffman. Lysluggen Hoffman gjorde det til alt overmål med en dobbel bogey på hull 17. Scorekortet på hans siste ni hull inneholdt syv birdies, en dobbel bogey og en par. Han er nå en av fem spillere på -9.

 

 

 

 

 

 

 

Så langt i turneringen er det naturlig å holde Zach Johnson og Jimmy Walker som favoritter. Husk at det gjenstår to runder. Matt Kuchar (-8), Jason Day (-7) og Bubba Watson (-7) er ikke langt bak, og er for gode til å utelukkes.

 

Sendingen på Viasat Golf ser ut til å starte klokken 23.00.