Silverado Resort var vertskap for forrige ukes sesongstart på PGA-touren, Safeway Open.  Skogbrannene i California startet kort tid etter at turneringen var ferdigspilt, og mandag dukket det opp en flere bilder fra anlegget fra Getty Images-fotograf Josh Edelson, som blant annet viste et av publikumsteltene på golfbanen i ferd med å bli slukt av brannen.

Golf.com melder at flere spillere fortsatt var på anlegget da brannen nærmet seg, inkludert Patton Kizzire, Kyle Thompson og den tidligere verdenseneren for amatører, Maverick McNealy.

– Vi var på rommene våret og kunne høre vinden ule. Jeg kjente en svak røyklukt, strømmen gikk av og på, og jeg hørte noen rope på utsiden av rommet, så jeg gikk for å sjekke. Jeg så hele horisonten mot fjellene var i brann, og vinden blåste hardt fra den retningen. Jeg spurtet tilbake til rommet og hentet en-åringen min fra krybben sin, sier Thompson om den dramatiske morgenen til golf.com. 

Silverado Resort har nå stengt hele anlegget. Klubbens Twitter-konto skriver at anleggets bygninger foreløpig er uberørte, men brannpersonellet har ikke kontroll på brannen.

Ifølge VG har minst ti personer mistet livet så langt i brannene. Flammeveggene er nesten 30 meter høye, og med vindkast på opptil 112 kilometer i timen har brannene spredt seg i stor fart.