I dag slår Alfred Dunhill Links Championship i gang på St. Andrews´ Old Course, med et av sesongens mest stjernespekkede felt. McIlroy, som nå er nummer tre i verden, innrømmer at det tok ham tid å lære seg å elske banen, men etter en rekke imponerende forestillinger her anser han den nå som en av sine favoritter.

I 2010 endte han på tredjeplass i The Open, etter å ha tangert rekorden for den laveste runden i en major med 63 slag på åpningsrunden. Og i Alfred Dunhill Links Championship står han med tre topp ti-plasseringer på de fire gangene han har deltatt.

– For å være ærlig var jeg ikke noe fan av The Old Course. Jeg likte den ikke, sier han til europeantour.com. 

– Jeg likte ikke at den var så forskjellig fra så og si alle andre golfbaner jeg har spilt, men jo mer man spiller den, jo mer lærer man seg den å elske. Man innser etterhvert at det er så mange forskjellige måter å spille den på, sier 22-åringen.

Dette er ikke første gang McIlroy har innrømmet å være skeptisk til linksgolf. Etter hans noe skuffende 25. plass i årets The Open på Royal St. Georges klaget han over at utfallet av links-turneringer i alt for stor grad overlates til været, og at det ikke var noe poeng i å endre spillestilen sin kun for en uke i året. Nå har derimot pipen fått en annen lyd.

– Banen gir deg så mange muligheter, og jeg anser den nå som en av mine favorittbaner i verden. Mye av grunnen er at jeg har spilt bra her, sier han.

Les også: McIlroy overrasker den eldre garde

Seieren hans i US Open står fortsatt som hans eneste seier denne sesongen, og hans andre i karrieren. Nå håper han på en ny tittel før året er omme.

– Jeg føler jeg spiller bra nok. Jeg treffer ballen bra, jeg må bare gi meg selv nok muligheter til å hevde meg i toppen. Jeg vil vinne, uavhengig om det er her, Korea neste uke, Kina, Dubai, Thailand eller Hong Kong.

Alfred Dunhill Links Championship spilles på tre forskjellige baner. I tillegg til St. Andrews skal spillerne innom både Carnoustie og Kingsbarns.

Også verdensener Luke Donald spiller i Skottland denne uken. Han tar sikte på å bli den første til å avslutte på førsteplass både på Europa-tourens og PGA-tourens pengeliste en og samme sesong. Selv om han leder overlegent i Europa, er han kun snaue 70 000 dollar foran Webb Simpson i USA.

– Man prøver alltid å gjøre ting som folk aldri har klart før. Det ville vært veldig spesielt. Det er ikke lett å spille på begge tourene. Man må spille bra i de riktige turneringene – de store turneringene. Det ville bety mye for meg, så jeg holder alltid et lite øye med hvordan de andre ligger han, sier eneren.

 

Kilde: europeantour.com