Det opplyser det nordiske mediekonsertet MTG i en pressemelding.

– Dette er en hole-in-one for alle som er glad i golf. Tre fantastiske turneringer som virkelig viser ambisjonene til Viaplay og Viasat Golf som plattformene hvor man kan se på golf i verdensklasse. Det er ekstra morsomt at vi forlenger rettighetene i et Ryder Cup år, sier Anne Tufte, sportssjef i MTG.

Også årets utgave av Ryder Cup i Frankrike kommer til å bli sendt på Viasat. I tillegg har de rettighetene til kvinnenes LPGA-tour og deres fem majorturneringer.

Viasat Golf sender ifølge MTG mer enn 1700 timer direktesendt golf hvert år, og er den eneste betalingskanalen i Nord-Europa som utelukkende sender golfrelatert innhold og turneringer.

Eurosport har på sin side rettighetene til å vise PGA Tour og Presidents Cup til og med 2021. Rettighetene inkluderer ikke World Golf Championship-turneringene eller majorene, som forhandles separat med avtalene med de store tourene.

Etter det Norsk Golf kjenner til, skal The Masters sendes på Eurosport i 2018 slik turneringen har blitt gjort de siste to sesongene, mens de tre andre herremajorene fortsatt er i Viasats eie ut året.