Fox vant på St. Andrews – Kofstad-comeback holdt dessverre ikke

Newzealandske Ryan Fox vant Alfred Dunhill Links Championship like foran svenske Alex Noren og stjernen Rory McIlroy.

Publisert

Denne helgen har det vært «links mesterskap» i Skottland på DP World Tour. Vertskapet var fordelt på hele tre baner i det som er en av tourens flaggskipturneringer.

I tillegg til ærverdige Old Course i St. Andrews, har det også blitt spilt på Carnoustie, som har arrangert åtte British Opens i sin historie, og Kingsbarns, som er kjent for å være blant de vanskeligste banene i landet.

Det var til slutt Ryan Fox fra New Zealand som stakk av med seieren på scoren –15, etter å spilt 66-74-65-78. Han sitter dermed med to seire i årets DP World Tour-sesong.

De neste navnene på ledertavlen er svenske Alex Noren og engelske Callum Shinkwin som endte kun ett slag bak new zealanderen.

Fordi det ble spilt på tre baner samtidig er formatet annerledes i Alfred Dunhill Links Championship. Hele feltet spiller tre runder, én på hver bane, og cutgrensen går dermed etter 54 hull – ikke 36. I tillegg er det en Pro-Am parturnering som går parallelt. Den ble vunnet av Shinkwin og hans spillepartner Alex Acquavella som er kunstselger.

Comeback holdt ikke

Eneste norske representant denne helgen var Espen Kofstad (Oslo GK), men han klarte dessverre ikke cutgrensen lørdag. Dette til tross for at han hentet seg mesterlig inn på torsdagens førsterunde.

Oslo-spilleren åpnet på Old Course, og var etter turneringens første ni hull 5 over par. Ved runding var det dog en helt annen Kofstad det skotske publikum fikk se.

Fire birdier på rad, samt én til på hull 6 (han startet på hull 10 journ. anm.), gjorde at han avsluttet første dag på par.

På de to påfølgende rundene på Carnoustie og deretter Kingsbarns leverte han runder på henholdsvis 75 og 73, og endte til slutt på +4. Cutgrensen gikk på par.

Neste stopp for DP World Tour er Madrid hvor både Kofstad og Kristian Krogh Johannessen (Drammen GK) står på startlisten.

Ledertavle

Powered by Labrador CMS