Fra konkurs til drømmeår

Høsten 2018 ble konkursrammede Drammen Golfbane reddet. Siden da har banen blitt drevet direkte av klubben. Nå jubler de etter å ha gått med solid overskudd i 2019.

Publisert

Det skriver Drammens Tidende (bak betalingsmur).

– Vi hadde i fjor en omsetning på sju millioner kroner, med et overskudd på en halv million. Det har vært en drøm av et år, sier daglig leder Kjell M. Winge til avisen.

Winge sier oppturen har vært muliggjort av entusiastisk dugnadsinnsats fra klubbens medlemmer og stram styring av økonomien.

Det er blant annet kuttet kostnader ved at medlemmene selv kutter roughen, og klubben har behold sine sponsorer samtidig som at nye medlemmer har erstattet de som ble tapt etter konkursen.

Nå er målet for 2020 å verve flere medlemmer – og først og fremst yngre spillere.

– Får vi tak i en ungdom som blir glad i å spille golf, så har vi et medlem for mange år fremover, sier Winge til Drammens Tidende, og legger til at regnskapet som nå leveres, er uten en krone i lån. Han sier en annen fordel ved at klubben nå eier banen selv, er at de har fått økte inntekter i form av momskompensasjon.

– Det som er farlig, er å lene seg tilbake nå. Vi må jobbe hardt videre for at klubben og golfbanen skal kunne drives på en forsvarlig måte, konstaterer Winge overfor avisen.

Powered by Labrador CMS