Den tidligere tourspilleren Brandel Chamblee, som vanligvis er fast inventar i studioet til The Golf Channel, skrev for en uke siden en artikkel for golf.com, der han setter karakterer på sesongene til PGA Tour-spillerne. Jason Dufner, Phil Mickelson, Jordan Spieth og Henrik Stenson ble alle belønnet med toppkarakteren A+.

 

Tiger Woods måtte på sin side ta til take med strykkarakteren F. Det til tross for at han ble kåret til årets spiller, fem seiere, vant Vardon-trofeet for laveste snittscore, endte på toppen av pengelisten før sluttspillet, og var tilbake på toppen av verdensrankingen. 

 

Chamblee begrunner strykkarakteren blant annet slik:

 

«Jeg husker da vi bare snakket om Tigers golf. Jeg savner de dagene. Han vant fem ganger, hevdet seg i majorene og vant Vardon-trofeet, og…hvordan skal vi si det…var litt skjødesløs med reglene.»

 

Chamblee sikter til den ulovlige frie droppen i Abu Dhabi Championship i januar som resulterte i misset cut, at han ungikk diskvalifikasjon i The Masters, til tross for at han signerte for feil score, en noe «snill» dropp da han vant The Players Championship, og da han ble tildelt to straffeslag, etter at ballen beveget seg da han flyttet noen kvister under BMW Championship.

 

Kommentatoren skriver om sin egen barndom, der han ble tatt i å jukse på en matteprøve. Læreren skrev karakterten 100 (for alt rett) nederst på prøven, men med en rød strek over. Ved siden av stod karakteren F. Chamblee gjør det samme i artikkelen om Tiger.

 

Nå raser Tigers agent, Mark Steinberg mot Chamblees analyse av Tigers sesong. I en pressemelding publisert hos ESPN.com heter det:

 

«Det er ingenting verre man kan kalle en golfspiller enn en juksemaker. Dette er det mest nedverdigende jeg noensinne har lest. Jeg pleier ikke å overdrive, men dette er helt forkastelig. Å kalle ham en juksemaker? Jeg vil bli sjokkert, helt lamslått hvis dette ikke følges opp. Noe må gjøres. Det er enkelte ting som ikke kan passere uten en respons. Jeg vet ikke om det blir tatt rettslige skritt. Jeg må tenke over å gå rettens vei».

 

Selv om Chamblee ikke direkte skriver at Tiger jukset, mener Steinberg sammenligningen med matteprøven og Woods er klar tale.

 

«Dette er: «Hei, se på meg», i sin laveste form. Brandel Chamblees kommentarer er skammelige, grunnløse og et overtramp. I alle regelavgjørelsene har Tiger uttrykt sitt synspunkt, akseptert straffen og gått videre. Det var aldri noen intensjon om å lure noen. Chamblees meninger er uinformerte og ondisnnede, presentert som fakta, og hans desperate forsøk på å få oppmerksomhet er beklagelig.».

 

Chamblee har aldri stått tilbake for å kritisere Woods. Han har blant annet vært en av de mest høylytte kritikerne av svingendringene Tiger har gjort de siste par årene med sin trener Sean Foley. Nylig oppfordret han Tiger til å sparke Foley til fordel for sin tidligere trener Butch Harmon.

 

Tiger svarte med et stikk tilbake da han ble konfrontert med uttalelsene:

 

– Alle har rett til en mening. Men han (Chamblee) spiller ikke lenger, så sånn er det»

 

Er du enig med Chamblee i at Tiger har tøyd regel-strikket i overkant mye denne sesongen, eller har Steinberg rett i at kommentatoren har tråkket over streken? Bruk kommentarfeltet under og si din mening!

 

 

Les også: Masters-drama: Tiger IKKE diskvalifisert 

Les også: Leserne splittet i regeldebatten 

 

 

(Kilde: ESPN.com/golf.com)