- Golf er en veldig marginal idrett

De store spillselskapene er uenige om hvem som er favoritt til å bli kåret til "Årets kvinnelige idrettsutøver" under Idrettsgallaen. - Golf er en veldig marginal idrett, argumenterer et av selskapene som gir Tutta rekordhøy odds.

Publisert

Det nærmer seg den tiden av året igjen hvor Norges største idrettsutøvere samles under samme tak for å kastes glans over. Suzann Pettersen vant i 2008 prisen for årets kvinnelige utøver, på bakgrunn av hennes seks seiere i 2007-sesongen.

Etter en ny drømmesesong, har hun nå nok en gang muligheten til å stikke av gårde med den gjeve utmerkelsen.

Det er imidlertid bred uenighet om hvem som er favoritt denne gang.

Tutta konkurrerer mot fire utøvere i vintergrener: Skiskytter Tora Berger, langrennsløperne Marit Bjørgen og Therese Johaug, og freestyleutøver Tiril Sjåstad Christiansen.

Spillselskapet Comeon.com virker sikre i sin sak på at Tora Berger vinner «årets kvinnelige idrettsutøver». Suzann Pettersen levnes ikke mye håp om seier med 16 i odds.

Til sammenligning utbetaler de bare 1,45 ganger beløpet tilbake om Tora Berger vinner.

– Mulig oddsen er litt høy, men Tora Berger er klar favoritt og skal vinne denne. Hun vant åtte medaljer av åtte mulige i VM i skiskyting i år (seks gull og to sølv), i tillegg til verdenscupen sammenlagt. Tutta har gjort det veldig skarpt, men golf er fortsatt en veldig marginal idrett. Jeg tror faktisk hun må vinne majors for å stikke av med en slik pris under en idrettsgalla i Norge, sier spillanalytiker i Comeon.com, Stian Røsvik Bjørstad – som tydeligvis ikke har fått med seg at Tutta vant nettopp en major i år, da hun gikk til topps i Evian Championship i september.

Hos det konkurrerende spillselskapet Unibet.com er spådommen helt motsatt: De holder Tutta som favoritt til å bli årets kvinnelige utøver på Idrettsgallaen. De har bare 2,25 i odds på Tutta-seier. Etter Tutta følger Tora Berger med fire i odds.

Mens Comeon beskriver golfen som marginal, holder Unibet Tutta som favoritt nettopp på grunn av golfsportens omfang internasjonalt.

– For ”kvinnelig utøver” har vi basert favorittstempelet på golfens store bredde internasjonalt. Bak ”Tutta” er det jevnt blant sterke utøvere i smalere idretter, forteller Kyrre Merg i Unibet.

Tutta er forøvrig også nominert i kategorien «årets navn» under Idrettsgallaen. Den prisen er Magnus Carlsen storfavoritt til å vinne – spesielt siden han ikke ble nominert til årets mannlige idrettsutøver. 

Idrettsgallaen 2014 er flyttet fra Vikingskipet i Hamar til Oslo Spektrum. Sendingen vises direkte på NRK 4. januar.

Powered by Labrador CMS