Under et årsmøte med PGA of America forrige uke fortalte USGA-sjef Mike Davis om hvordan mange av dagens golfregler er for kompliserte. Han forteller at hans organisasjon har skissert en oppdatert – og oppgradert – versjon med enklere regler.

I følge Golf Channel kan endringene tre i kraft allerede i 2017.

– Vi ser rett og slett på hvordan vi kan gjøre golfreglene enklere å ta i bruk, sier Davis.

En av reglene som blir adressert, er regel 18, som handler om tildeling av straff når en ball i ro blir flyttet av en spiller – nå kjent som «Dustin Johnson-regelen».

– Den gudsforlatte Dustin Johnson-regelen, 18-2, kommer definitivt til å bli viet oppmerksomhet i nær fremtid. Vi lytter, og vi lærer, sier Davis. 

USGA mottok over 10 000 klager etter finalerunden av sommerens U.S. Open. Dustin Johnson ble tildelt et straffeslag på hull fem av sisterunden, da TV-bildene viste at ballen rørte seg noen millimeter mens han skulle putte. USGA konkluderte med at Johnson fikk ballen til å røre seg da han grunnet putteren på den lynraske greenen, og fortalte ham at han «kanskje» fikk et straffeslag etter runden. Straffeslaget ble tildelt, men heldigvis for både Johnson og USGA var ledelsen så stor at det ikke fikk noen betydning.

Enklere golfregler og verdensomspennende handicapsystem

Norsk Golf skrev i januar at en enklere regelbok og verdensomspennende handicapsystem var på vei. Mye tyder på at også R&A jobber med en forenklet utgave av regelboken. I foregående utgave av R&As regelbok stod det på forsiden at boken var gjeldende fra perioden 2012 til 2015. Tidligere utgaver av boken har også hatt lignende fireårs-intervaller. Den siste versjonen sier imidlertid bare «gyldig fra 2016».

Les også: Enklere golfregler og verdensomspennende handicapsystem på vei