Golfproff Døde brått//

Golfverden i sorg etter Grayson Murrays dødsfall

Den amerikanske golfproffen Grayson Murray (30) døde lørdag opplyser PGA-touren i en pressemelding. En hel golfverden er i sorg etter den tragiske nyheten brøt. 

Lørdag kveld kom nyheten om at Grayson Murray (30) døde brått. Beskjeden kom dagen etter han trakk seg fra Charles Schwab Challenge. Her avbildet under forrige ukes PGA Championship.
Publisert Sist oppdatert

Lørdag kveld informerer PGA-touren den trise nyheten. Grayson Murray døde 30 år gammel lørdag morgen amerikansk tid. 

Det skjedde dagen etter han trakk seg etter å ha spilt 34 hull i Charles Schwab Challenge som utspiller seg akkurat nå i Fort Worth, Texas. Han trakk seg med to hull igjen å spille i andrerunden. Årsaken var sykdom, opplyser PGA-touren. 

– Vi var knust da vi fikk vite – og det er hjerteskjærende å dele – at PGA Tour-spiller Grayson Murray gikk bort i morges. Jeg er målløs. PGA-touren er en familie, og når du mister et familiemedlem, blir du aldri den samme. Vi sørger over Grayson og ber om trøst for hans kjære. , sier PGA Tour-leder Jay Monahan i pressemeldingen

Etter ønske fortsetter turneringen Charles Schwab Challenge, til tross for Murrays bortgang. 

– Familien hans var bestemte på at Grayson ville at vi skulle gjøre det. Uansett hvor vanskelig det vil bli, ønsker vi å respektere deres ønsker, fortsatte Monahan. 

Offentliggjorde dødsårsaken

I en uttalelse gjennom PGA-touren delte foreldrene til Murray søndag at sønnen deres valgte å ta sitt eget liv. 

«Vi har brukt de siste 24 timene på å prøve å forsone oss med det faktum at sønnen vår er borte. Det er surrealistisk at vi ikke bare må innrømme det overfor oss selv, men at vi også må erkjenne det overfor verden. Det er et mareritt», heter det i uttalelsen. 

«Livet var ikke alltid lett for Grayson, og selv om han tok sitt eget liv, vet vi at han hviler i fred nå», står det videre. 

Trenger du noen å snakke med?

Det finnes flere hjelpetelefoner, chat-tjenester og støttegrupper der du kan dele tanker og følelser helt anonymt, og få støtte, råd og veiledning.

Golfverden i sorg

Naturligvis har Murrays venner i og utenfor golfen tatt til orde etter det tragiske dødsfallet. Flere tar til Twitter/X for å dele sine tanker og kondolanser til Murrays venner og familie:

Vant på Hawaii i januar

Murray debuterte på PGA-touren for første gang i 2017, og vant Barbasol Championship senere det året. Etter noen år på det høyeste nivået i golf endte han opp i en limbo-tilværelse mellom PGA og Korn Ferry-touren, før han i 2023 vant to ganger på sistnevnte tour. 

I år gjorde han sakene sine bra med flere gode plasseringer, inkludert seier i Sony Open på Hawaii i januar. Med seieren nådde han sin høyeste plassering på verdensrankingen med en 46. plass. 

Murray vant Sony Open på Hawaii tidligere i år.
Powered by Labrador CMS