Etter å ha ventet og ventet på avklaring fra øverste hold, kom endelig beskjeden idretts-Norge har ventet på. Det åpnes for trening og idrett, gitt at man ikke er mer enn fem personer i en gruppe, og at man til enhver tid holder to meters avstand til hverandre. 

Gjennom tett samarbeid med Idrettsforbundet håper vi at vi kan få god trening for de som ønsker det, og på en betryggende måte, sier helsedirektør Bjørn Guldvog til NRK. Helsedirektøren mener at organisert idrett har en fordel kontra uorganisert idrett, fordi det vil være enklere å kontrollere at folk følger retningslinjene når aktiviteten er organisert. Han understreker også viktigheten av at foreldre følger opp.

NGF har retningslinjene klare

Idrettspresident Berit Kjøll sa på onsdagens pressekonferanse at idretten vil lage et felles regelverk, og at hvert enkelt særforbund har ansvar for å utforme sine egne «koronavett-regler». Norges Golfforbund har i lang tid jobbet med disse retningslinjene, og sier i en uttalelse at de er veldig glade for at dette nå er klart før påske. 

Er du i det minste i tvil om du er innenfor retningslinjer og råd som er gitt for å hindre smitte så avstå, understreker NGF. 

De advarer også om at trykket kan bli veldig stort på enkelte baner nå i starten, og oppfordrer klubbene til å tenke over dette den nærmeste tiden.

Det anbefales at drivingrange holdes stengt inntil videre. Det jobbes nå med retningslinjner for range, nærspillområder og instruksjon. 

Du kan lese retningslinjene fra NGF her.